Predsjednik skupštine Grada Zagreba i Predsjednik gradske organizacije HDZ-a dr.sc. Andrija Mikulić, održao je konferenciju za novinare u kojoj je izrazio čvrsti stav o aktualnim događanjima vezanima za projekt sportskog kampa Hrvatskog nogometnog saveza na Sveticama, osvrnuvši se pritom kako cijeli projekt u krugu zastupnika HDZ-a u Gradskoj skupštini smatra nedovoljno jasnim i transparentnim.

- Traže od nas da dignemo ruke bjanko za nešto što ne znamo o čemu se točno radi. Ako prijedlog ostane ovakav, mi ćemo predložiti da se ta točka povuče, a to je i prijedlog Odbora za kontrolu, i o tome će se glasovati na početku sjednice, rekao je Mikulić.

Također naglašava kako HDZ nije protiv kampa Hrvatskog nogometnog saveza, ali ne na štetu drugih sportova poput atletike, čiji bi se tereni također trebali nalaziti na tom prostoru. Poručivši kako će oko toga pitanja tražiti doradu prijedloga s dopunom da se dostave troškovnici i detalji samog načina izvedbe te uvid u to što će se točno graditi.

O navedenoj temi trebalo se raspravljati na sjednici 28. rujna u okviru točke "Prijedlog zaključka o izmjenama Zaključka o davanju prethodne suglasnosti za ulaganje sredstava u sportsku građevinu Sportsko-rekreacijski centar Svetice", međutim točka je na posljetku povučena s dnevnog reda.

Mikulić se na svom facebook profilu osvrnuo i na tu okolnost: "...Drago mi je što je nakon današnje tiskovne na kojoj sam to najavio, gradonačelnik povukao prijedlog na doradu. Ovo je čisti primjer da projekte velike želimo raditi, ali ugovori, troškovnici, uvid u sve mora biti jasan i transparentan.''