U utorak, 30. lipnja održana je redovita 28. sjednica Gradskog odbora zagrebačkog HDZ-a na kojoj su nazočili i predsjednik HDZ-a ujedino i član GO HDZ-a Grada Zagreba, Tomislav Karamarko, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić te međunarodni tajnik Miro Kovač.

Na današnjoj sjednici, u cilju jačanja zagrebačke organizacije Hrvatske demokratske zajednice i što bolje pripreme za nadolazeće parlamentarne izbor, kooptirano je osam novih članica i članova: dr.sc. Zlatko Hasanbegović, akademik Ivica Kostović, Mario Kranjčina, prof.dr.sc. Olivera Majić, dr.sc. Valentina Pirić, Bernard Skuliber, Siniša Šukunda i doc.dr.sc. Sandra Tucak Zorić.

Nakon što je predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić ukratko napravio analizu rada i rezultata sadašnjeg saziva Gradskog odbora, okupljenima se obratio predsjednik Tomislav Karamarko promišljajući o aktualnome političkom trenutku. Naglasio je kako je jedan od najvažnijih segmenata stranačke infrastrukture upravo Gradska organizacija u Zagrebu, te se nada da će rezultati pokazati da su snaga i zajedništvo ključni čimbenici za uspjeh i na predstojećim parlamentarnim izborima.

„U ovom povijesnom trenutku naše domoljublje je ključno, ono je funkcija Hrvatske demokratske zajednice. Domoljublje jasnih definicija bez relativiziranja. Stoga je bitno naglasiti, kako prvi predsjednik Republike Hrvatske i utemeljitelj HDZ-a nije baština naše stranke, već baština hrvatske države.“, istaknuo je predsjednik Karamarko.