Uoči četvrte Sjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, predsjednik Gradske Skupštine dr. sc. Andrija Mikulić, osvrnuo se i na aktualnosti vezane uz rebalans proračuna, kazavši kako će HDZ-ovi zastupnici u Gradskoj skupštini podržati rebalans i to isključivo zato što se nastavljaju oni projekti koji su bili zacrtani u proračunu za 2017.

'Odnos je dobar i kvalitetan. Projekti unatoč smanjenju sredstava idu dalje. Sve što je ugrađeno ide dalje. Projekti su započeti, ali iz objektivnih razloga su zastali. Riječ je o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. To nije stranačka stvar, nego stvar objektivnih odnosa i prepreka', kazao je Mikulić.

Dodao je da se od projekata ne odustaje i da je s gradskom upravom postignut konsenzus za bitne amandmane. Za sportsku dvoranu Granešina u proračunu je bilo predviđeno 29 milijuna kuna, rebalansom su predviđena tri, a konačni prijedlog koji će doći na Skupštinu iznosit će sedam milijuna. Za OŠ Bukovac bilo je predviđeno pet milijuna kuna, rebalansom je predviđeno da se smanji na tristo tisuća, a predložit će se milijun kuna. 'Za Granešinu se cijelu godinu rješavaju imovinsko-pravni odnosi. Može li brže? Pa valjda može', ustvrdio je Mikulić.