(Slavonski Brod, 31.5.2017.) Luka Brod od presudnog je značaja za grad Slavonski Brod. Kao nova gradska uprava pomoći ćemo maksimalno u izgradnji svih velikih projekta, riječ je o velikim ulaganjima, nova toplana, termoelektrana ali i drugim postrojenjima koja obećavaju zaposlenja i jeftiniju struju našim građanima. To je nešto što je presudno i što jamči budućnost našem gradu i opstanak našim ljudima.- rekao je danas Hrvoje Špicer, kandidat za gradonačelnika Slavonskog Broda, napominjući da je upravo Luka Brod važan dio gospodarskog programa za razvoj grada .

U sklopu svoga posjeta Slavonskom Brodu i Brodsko- posavskoj županiji, ministar Oleg Butković dao je danas podršku kandidatu za gradonačelnika Hrvoju Špiceru naglašavajući da ministarstvo vodi računa o svim projektima te daje punu podršku razvoju Luke Slavonskog Broda, a ove godine još i snažnije te da suradnja s Županijom i Gradom, može biti primjer kako treba funkcionirati i spojiti lokalnu samoupravu sa središnjom državnom vlasti.

Predsjednik Saborskog odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu i predsjednik ŽO-a HDZ-a BPŽ Pero Ćosić rekao je: Hvala ministru mora, prometa i infrastrukture Butkoviću za izvedene projekte u našem gradu iz cestovne infrastrukture i punom angažmanu na nastavku radova u Svačićevoj ulici,  direktorom spoju Industrijske zone ĐĐ sa Sjevernoj veznom cestom i skorom početku strateškog projekta Istočna vezna cesta. Posebno hvala za intenziviranje radova u Luci Brod kao strateškom gospodarskom projektu i stavljanju unutarnjih plovnih puteva u jedan od prioriteta ministarstva i Vlade RH financiranih iz europskih i nacionalnih sredstava.