(Slavonski Brod 22.5.2017.) Danas je u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice održana medijska konferencija na kojoj je vodsdtvo stranke lokalne izbore ocijeniilo kao uspješe te s0u najavili borbu u drugom krugu u šest općina i gradu Slavonskom Brodu.

Na nacionalnoj razini pobjedili smo u šest županija već u prvom krugu, vjerujemo da ćemo u drugom krugu imati 13 županija. Na županijskoj razini postigli smo očekivane rezultate, ali imat ćemo još posla u drugom krugu. Čestitam na pobjedi u prvom krugu našem županu Danijelu Marušiću, siguran sam da će on zajedno sa svojim izabranim zamjenicima Stjepanom Bošnjakovićem i Damirom Mirkovićem i dalje predano raditi na gospodarskom i svakom drugom razvoju naše županije. U županijskoj skupštini osvojili smo 20 mandata plus jedan iz redova nacionalne manjine i vjerujem da ćemo u razgovoru s vijećnicima uspostaviti stabilnu većinu u županijskoj skupštini. U Gradskom vijeću Slavonskog Broda osvojili smo 9 mandata, ali ta utakmica još nije gotova, u drugom krugu ćemo učiniti sve da naš kandidat za gradonačelnika Hrvoje Špicer pobjedi. Što se tiče općina, imamo dobar rezultat u prvom krugu osvojili smo deset općina, a u drugom krugu idemo u još šest općina, rekao je Pero Ćosić", predsjednik ŽO HDZ-a.

Župan Danijel Marušić već je jučer imao razloga za slavlje, jer je sa svojim zamjenicima Damirom Mirkovićem i Stjepanom Bošnjakovićem slavio u prvom krugu. Situaciju u Županijskoj skupštini je ocijenio povoljnom za stranku te iskazao vjeru u stabilnu većinu. 

Zahvaljujem na povjerenju kojega su mi ukazali u HDZ-u i premijeru Plenkoviću koji mi je dao potporu. Hvala svima koji su glasali za mene i za HDZ, kao i za sve naše koalicijske partnere, rekao je izabrani župan Danijel Marušić.

Brođani će gradonačelnika tako tražiti u drugom krugu. U izbornu utrku za čelnika Slavonskog Broda ulaze Mirko Duspara i Hrvoje Špicer. Razlika između dvaju kandidata je 2164 glasa jer je Duspara osvojio 43%, a Špicer više od 32% glasova birača. Iza sebe su ostavili Slavicu Lemaić, Roberta Lujića, Petra Bašića i Maju Validžić. Bit će to zasigurno tijesna utrka.

Očekujem realni uspjeh u drugom krugu. Hvala svima koji su nam dali glas, rekao je Hrvoje Špicer.

Mladi 25-godišnjak učitelj iz Slavonskog Kobaša Josip Jagodar HDZ-ov je kandidat za načelnika općine Oriovac ulazi u drugi krug i jedno je od većih izbornih iznenađenja, a upravo je smjena generacija HDZ-u donijela drugi izborni krug u nekim općinama u kojima do sada nisu bili na vlasti. 

Dobio sma 926 glasova, samo 25 glasova manje od aktlanog načelnika Pavetića, iako sam samo dva mjeseca u plitici. Drago mi je da su ljudi prepoznali mladost, naš entuzijazam i naš program. Nadam se još većem uspjehu u drugom krugu i da ćemo dobiti povjerenje naših mještana općine Oriovac, rekao je Josip Jagodar.  

izvor: 035portal