HDZ-ova saborska zastupnica iz Čakovca Sunčana Glavak poslala je priopćenje o neisplati predviđenih subvencija za proizvođače konzumnih i industrijskih jabuka. Proziva Vladu i ministra Tihomira Jakovinu koji se danas nije udostojio pojaviti na otvaranju 8. Međunarodnog voćarskog sajma  u Donjem Kraljevcu (Međimurska županija). Prenosimo glavne poruke iz njezinog priopćenja:

Proizvođači konzumnih i industrijskih jabuka neće dobiti subvencije jer novca, iako je za tu namjenu bio predviđen, u proračunu nema. Nedopustivo je da stotinjak sudionika Okruglog stola održanog danas na 8. Međunarodnom voćarskom sajmu u Donjem Kraljevcu nije imalo koga pitati za objašnjenje. Jer se ministar Jakovina, premda najavljen, nije pojavio, a predstavnica Ministarstva napustila je sajam odmah nakon njegovog otvorenja.

Najoštrije osuđujem ignorantski odnos Vlade RH i ministra Jakovine. Proizvođači jabuka s područja Međimurske županije, njih oko 300, još jednom su se osvjedočili o Vladinoj nebrizi i nesposobnosti. Neisplata dogovorenih subvencija zacijelo će narušiti stabilnost domaće proizvodnje jabuka koja ionako nije dostatna za pokrivanje hrvatskog tržišta - gotovo polovica jabuka se uvozi.

Umjesto da potiče proizvodnju deficitarnog voća i stavi u funkciju neobrađene površine, Vlada ugrožava postojeće voćare.