HDZ je započeo s izradom programa za izbore za članove Europskog parlamenta, koji će se održati potkraj svibnja - potvrdio je u izjavi za Jutarnji list Karlo Ressler, član Povjerenstva za Statut HDZ-a i savjetnik predsjednik Vlade RH:

- Koordiniram izradu programa u suradnji s međunarodnim tajnikom HDZ-a dr. sc. Davorom Božinovićem i voditeljicom delegacije naše stranke u Europskom parlamentu Dubravkom Šuicom, u čemu će sudjelovati i niz HDZ-ovih ministara i stranačkih dužnosnika. Zaduženje sam dobio od predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, a cilj nam je prezentirati plan za sljedećih pet godina, koliko traje mandat u EP-u, ali i predstaviti naša dosadašnja postignuća.

Benefiti članstva u EU

Naglasak u izbornom programu - najavio je Ressler - bit će na temama poput europskih fondova, regionalnog razvoja, energetike, mladih, prometa, borbe protiv ilegalnih migracija, zaštite državne i ujedno EU granice, demografske revitalizacije, izazova digitalne revolucije...

Kad se prijedlog programa dovrši, sukladno Statutu HDZ-a ide na usvajanje na stranačka tijela - Predsjedništvo i Središnji odbor.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/novim-statutom-nastavljamo-modernizirati-hdz-u-stranku-desnog-centra-koja-moze

Moderni Statut za suvremene izazove

Mladi pravnik Ressler, koji u Njemačkoj privodi kraju doktorat iz međunarodnoga kaznenog prava, već je sudjelovao u kreaciji niza stranačkih dokumenata (kao i onih Vlade RH), a i vodio je radnu skupinu za izradu novog Statuta HDZ-a koji je usvojen na prošlogodišnjem Općem (Izvještajnom) saboru HDZ-a.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/novim-statutom-moderniziramo-i-demokratiziramo-hdz-ispunjeno-je-jedno-od-glavnih

Potpredsjednik Mladeži EPP-a

I kao potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke (EPP Youth), pomlatka najjjače političke grupacije u Europi koja okuplja narodnjačko-demokršćanske stranke desnog centra, Ressler je svakodnevno i duboko involviran u sve europske teme.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/medunarodni-uspjeh-mladezi-hdz-karlo-ressler-opet-izabran-za-potpredsjednika-mladezi-epp