Na 11. Kongresu Mladeži Europske pučke stranke koji se održava u Dubrovniku izabrano je cjelokupno novo vodstvo najveće političke organizacije mladih u Europi. Karlo Ressler (27), savjetnik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, izabran je za potpredsjednika Mladeži Europske pučke stranke (YEPP), kao kandidat Mladeži HDZ-a. Karlo Ressler je diplomirani pravnik i doktorand Pravnog fakulteta Sveučilišta u Freiburgu (Njemačka), a imenovanje potpredsjednikom Mladeži EPP-a važan je iskorak na europsku političku scenu.

Na kongresu u Dubrovniku okupilo se više od dvjesto mladih Pučana, među kojima su već neki i zastupnici u Europskom parlamentu, nacionalnim parlamentima, predstavnici diplomatskih službi i mladi poduzetnici iz gotovo svih europskih država, kako bi raspravili o prilikama jedinstvenog europskog tržišta i budućnosti Europske unije nakon usvajanja Rimske deklaracije.

Uloga mladih u EU

Na Kongres je izravno iz Bruxellesa pristigao i predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a Andrej Plenković, koji je u svom govoru pozdravio sve okupljene mlade pučane te snažno apelirao na angažiranost mladih i jedinstvo Europske unije. Naglasio je kako su mlade generacije koje razumiju Europu, europske izazove i politike ključni za njezin uspjeh.

Nakon što je na 10. kongresu Mladeži EPP-a, održanom prije dvije u godine Portugalu, članica Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a Andrea Vodanović izabrana na dužnost glavne tajnice, ovo je nastavak visoke pozicioniranosti članova Mladeži HDZ-a u međunarodnoj politici.

Zahvala na potpori

,,Zahvalan sam svojim kolegama iz Mladeži HDZ-a te kolegama iz naših sestrinskih europskih stranaka na potpori. Na mjestu potpredsjednika Mladeži EPP-a bavit ću se u prvom redu temama europskih politika za mlade, zapošljavanja, načinu odgovora na demografske i socijalne izazove Europe, kao i iskorištavanjem prilika članstva u Europskoj uniji, koje utječu i na svakodnevni život mladih u Hrvatskoj. Današnji Kongres u Dubrovniku iznimno je važan i za promociju Hrvatske među njenim partnerima i prijateljima iz svih zemalja EU'', poručio je Karlo Ressler.

Najveća politička organizacija mladih

Osnovana 1997. godine, Mladež EPP-a danas je najveća politička organizacija mladih u Europi. Pozicioniranje mladih hrvatskih političara na međunarodnoj političkoj sceni doprinijet će promicanju i ostvarenju hrvatskih nacionalnih interesa, ali i omogućiti da se najbolje europske političke prakse implementiraju na domaćoj političkoj sceni.