Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i HDZ-a mr. sc. Andrej Plenković u Bruxellesu danas sudjeluje na sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i kolegijem povjerenika Europske komisije.

http://www.hdz.hr/vijest/najave/nastavak-vanjskopoliticke-ofenzive-kolegij-europske-komisije-juncker-tusk-daul

Tusk sutra objavljuje „decision note“

Predsjednik Plenković ujutro se pak sastao s predsjednikom Europskoga vijeća Donaldom Tuskom. Razgovarali su o temama na dnevnom redu neformalnog sastanka Europskog vijeća 23. veljače 2018. godine, institucionalnim pitanjima i pripremama za pregovore o Višegodišnjem financijskom okviru za razdoblje nakon 2020. godine.

Za svako od tih pitanja predsjednik Europskog vijeća Tusk će sutra objaviti „decision note“, a Europska komisija je danas objavila svoj paket dokumenata o istim pitanjima.

S Junckerom i kolegijem povjerenika

Nakon susreta s predsjednikom Europskog vijeća Tuskom, predsjednik Plenković sudjeluje na sastanku s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i kolegijem povjerenika.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/govor-u-strasbourgu-hrvatska-zeli-biti-dio-najuzeg-eu-kruga-nasi-su-iduci-ciljevi-schengen

Na sastanku s povjerenicima uvodno će se obratiti predsjednik Europske komisije Juncker, a potom će predsjednik Plenković izvijestiti o pripremama za hrvatsko predsjedanje Vijećem EU 2020. i prioritetima tog predsjedanja te predstaviti hrvatski pogled na budućnosti Europe, strategiju prema zapadnom Balkanu te gospodarska i financijska pitanja EU.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sukladno-vec-potpisanim-sporazumima-ocekujemo-izravne-mandate-za-hrvate-u-srbiji-i

http://www.hdz.hr/vijest/hrvati-izvan-rh/s-predsjednikom-epp-novi-izborni-zakon-mora-hrvatima-u-bih-omoguciti-pravednu

Po završetku sastanka s kolegijem povjerenika, Plenković će se odvojeno susresti s predsjednikom EK Junckerom, nakon čega je predviđena zajednička izjava za medije.