Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković sastat će se danas u Münchenu, u 13:00, s predsjednikom Vlade Slobodne Države Bavarske (Freistaat Bayern) Markusom Söderom i državnom ministricom za prehranu, poljoprivredu i šumarstvo u Vladi Slobodne Države Bavarske Michaele Kaniber (Državna kancelarija Slobodne Države Bavarske, Franz-Jozef-Strauss-Ring 1).

Predsjednik HDZ-a potom će u Münchenu sudjelovati na Klauzuri Kluba Europske pučke stranke (EPP) u Europskom parlamentu, koju će u 14:30 otvoriti predsjednik Kluba EPP-a Manfred Weber, koji je inače član domaćina ovog susreta - bavarske Kršćansko-socijalne unije (CSU).

Plenkovićevo predavanje „Hrvatska u Europi“

Prvog dana Klauzure (Study Days), s početkom u 16:00, Plenković će okupljenim predstavnicima najjače političke grupacije u Europi održati jednosatno predavanje na temu „Hrvatska u Europi: Uspješna priča“, a odmah nakon njega izlagat će njemačka kancelarka i predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angela Merkel.

U raspravama će, među ostalima, sudjelovati i kardinal dr. Reinhard Marx, predsjednik Njemačke biskupske konferencije te nadbiskup Münchena i Freisinga, predsjednik EPP-a Joseph Daul i predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani.

Pripreme za europske izbore

Godinu dana prije izbora za članice i članove Europskog parlamenta, cilj je trodnevne Klauzure (od 6. do 8. lipnja) odrediti prioritete djelovanja EPP-a u tom razdoblju, ali i razmijeniti mišljenja o izazovima s kojima se suočava Europska unija - od politike proširenja i novog EU proračuna, preko opasnosti ilegalnih migracija, do očuvanja kršćanskih temelja Starog kontinenta.  

Na Klauzuri će u ova tri dana sudjelovati još niz dobro znanih imena: austrijski kancelar Sebastian Kurz, europski povjerenik za proračun Günther Hermann Oettinger, predsjednik grčke Nove demokracije Kyriakos Mitsotakis, voditelj Delegacije  CDU-a u Europskom parlamentu Daniel Caspary...

Program Klauzure EPP-a možete pročitati OVDJE.

PrivitakVeličina
20180606epp.study_.daysprogram.pdf325.82 KB