(VIDEO) Gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a i RTL-u Danas, ministar zdravstva i član Središnjeg odbora HDZ-a prof. dr. sc. Milan Kujundžić otkrio je javnosti da je njegov resor osigurao 187 milijuna kuna nepovratnog novca iz Europskog socijalnog fonda za 273 specijalizacije mladih liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, i to u manje razvijenim županijama i na otocima.

Donosimo, objedinjeno, ključne Kujundžićeve poruke:

Vlada nije gubila vrijeme!

Zahvaljujući 187 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz europskih fondova, domovi zdravlja u manjim sredinama moći će platiti specijalizacije mladim doktorima. Vlada nije gubila vrijeme. Znali smo da ćemo uspjeti povući novac iz europskih fondova te smo još prije dva mjeseca raspisali natječaj. Potreba za specijalistima u pojedinim granama, poput pedijatrije ili ginekologije, zaista je velika.

Kvalitetna zdravstvena zaštita ma gdje bili!

Odabrano je 197 kandidata i oni i počinju sa specijalizacijama. Sretni smo da su se kandidati javili i da će pedijatrija, ginekologija, obiteljska medicina i radiologija diljem Hrvatske u depriviranim područjima  biti popunjena - da će s jedne strane mladi ljudi liječnici dobiti specijalizaciju, a s druge strane Hrvati, neovisno gdje žive, imati visokokvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Nova EU sredstva za nove specijalizacije

Problem nedostatka liječnika, naravno, neće se ovim u potpunosti riješiti. Stoga smo već krenuli u drugu fazu dobivanja novih sredstava i otvaranja novih specijalizacija - što ćemo u idućim mjesecima realizirati.

Ponovimo: Ministarstvo zdravstva osiguralo je 187 milijuna kuna nepovratnih EU sredstava za 273 specijalizacije mladih liječnika u manje razvijenim sredinama Lijepe Naše.

Zamislimo Hrvatsku bez tog novca!

http://www.hdz.hr/vijest/eu/u-7-mjeseci-nasa-je-vlada-povukla-3-puta-vise-eu-novca-nego-sto-je-ucinjeno-u-prosle-3