Na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu glasovalo se o prijedlogu direktive za troškovno učinkovito smanjenje emisija i ulaganja za niske emisije ugljika. Na rezoluciju Europskog parlamenta predloženi su pak amandmani - čije bi posljedice bile pogubne za hrvatsku cementnu industriju, ali i 3.000 ljudi zaposlenih u toj gospodarskoj grani.

Zaustavljeni amandmani

Uz vrlo aktivno sudjelovanje našeg eurozastupnika Ivice Tolića, zastupnici u Europskom parlamentu su se uspjeli izboriti za spas hrvatske cementne industrije. Tolić je, valja istaknuti, intenzivno radio na zaustavljanju štetnih amandmana te je na kraju polučen veliki uspjeh - koji će sačuvati brojna radna mjesta u hrvatskoj cementnoj industriji.

Tolić:

- Hrvatska industrija cementa već je pogođena ekonomskom krizom, budući da je proizvodnja pala sa nešto više od 3 milijuna tona godišnje na 1,3 milijuna tona godišnje, a stavljanje novih ograničenja od strane Europske unije bi dodatno smanjilo profitabilnost te u konačnici dovelo do njihovog zatvaranja.

http://www.hdz.hr/vijest/eu/tolic-se-bori-za-3000-radnih-mjesta-u-hrvatskoj-cementnoj-industriji