Nakon što su profesori mentori projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta“ (EPAS) na poziv voditeljice naše delegacije u EP-u Dubravke Šuice 11. i 12. listopada 2017. boravili u Bruxellesu kako bi iz prve ruke upoznali rad zastupnika kao i europskih institucija, zastupnica Dubravka Šuica posjetila je još jednu školu iz projekta „EPAS“ - IV. gimnaziju Marko Marulić u Splitu.

Šuica je uručila plaketu ravnateljici Ninočki Knežević i certifikat mentorici profesorici Nataliji Palčić kao i učenicima, mladim ambasadorima Europskog parlamenta.

Poticaj mladima

Priznanja su dodijeljena najuspješnijim sudionicima obrazovnog programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“. Program se provodi u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu, a svrha programa je podizanje svijesti učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske o europskoj parlamentarnoj demokraciji, načinu funkcioniranja i ovlastima europskih institucija te o europskim vrijednostima.

- Ovaj projekt odličan je primjer interaktivnog programa koji na jednostavan način približava problematiku Europske unije te potiče mlade da se od najranije dobi informiraju kako bi u budućnosti postali punopravni aktivni europski građani. Izuzetno sam sretna što sam imala priliku ugostiti profesore mentore, ali i posjetiti IV. gimnaziju u Splitu i uvjeriti se kako se ovim projektom formira svijest mladih o važnosti uključivanja u europske političke procese.

14 srednjih škola

Podsjetimo, u programu EPAS sudjelovalo je četrnaest hrvatskih srednjih škola, a eurozastupnica Šuica posjetila je, osim IV. gimnazije u Splitu i Privatnu gimnaziju Dubrovnik, Gimnaziju Metković te Gornjogradsku gimnaziju u Zagrebu.