Voditeljica naše delegacije u Europskom parlamentu (i potpredsjednica Odbora za vanjske poslove EP-a) Dubravka Šuica danas je posjetila Dubrovačku privatnu gimnaziju i Gimnaziju Metković. Uručila je plakete ravnateljima i certifikate mentorima škola, kao i učenicima, mladim ambasadorima Europskog parlamenta.

Priznanja najuspješnijima

Priznanja su dodijeljena najuspješnijim sudionicima obrazovnog programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“. Program se provodi u organizaciji Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu. Svrha programa je podizanje svijesti učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske o europskoj parlamentarnoj demokraciji, načinu funkcioniranja i ovlastima europskih institucija te o europskim vrijednostima. U hvalevrijednom programu sudjelovalo je 14 hrvatskih srednjih škola.

Šuica organizira posjet Bruxellesu

Eurozastupnica Šuica će - nakon Dubrovnika i Metkovića - posjetiti Gornjogradsku gimnaziju u Zagrebu i IV. gimnaziju u Splitu. Kao krunu provođenja ovog projekta, eurozastupnica Šuica organizirat će posjet Europskom parlamentu u Bruxellesu za sve profesore mentore u listopadu 2017. godine, kako bi se još bolje upoznali s radom i funkcioniranjem Europskog parlamenta.