Izaslanstvo Koordinacije HDZ-a za njemačku pokrajinu Sjevernu Rajnu Vestfaliju (Nordrhein-Westfalen/ NRW) predvođeno predsjednikom dr. Veselkom Jovanovićem, pohodilo je ovog vikenda Vukovar kako bi gradonačelniku Ivanu Penavi predalo vrijednu donaciju za obnovu Vukovarskog vodotornja - simbola zajedništva, otpora i pobjede u Domovinskom ratu.

S gradonačelnikom Penavom

Osim dr. Jovanovića, izaslanstvo su sačinjavali predsjednik Mladeži HDZ-NRW Marijo Primorac te članovi Izvršnog odbora Koordinacije Jakob Raphael Jogović i Ivan Bukovac.

Na sastanku s gradonačelnikom razgovaralo se o aktualnom stanju i budućim izazovima u Vukovaru, daljnjoj suradnji između Grada Heroja i Hrvata u iseljeništvu, ali i skorašnjim lokalnim izborima na kojima, prema anketama i s obzirom na svoja postignuća, Ivan Penava ima najizglednije šanse ponovno osvojiti mandat.

Vijenac i svijeće na Ovčari

Nakon susreta s gradonačelnikom, izaslanstvo Koordinacije HDZ-NRW poklonilo se žrtvama Domovinskog rata na spomen groblju na Ovčari, gdje su položili vijenac te molitvom i paljenjem svijeće izrazili najdublje poštovanje ubijenim hrvatskim braniteljima i nedužnim civilnim žrtvama.

U nastavku posjeta, članovi Koordinacije pribivali su jedinstvenom događaju - svečanoj Sinjskoj alci u središtu Vukovara - te u popratnim dijelovima programa kao što je svečana večera, na kojoj je gradonačelnik Penava bio domaćin mnogobrojnim visokim uzvanicima: predsjedniku Vlade RH i HDZ-a Andreju Plenkoviću, predsjedniku Hrvatskog sabora i glavnom tajniku HDZ-a Gordanu Jandrokoviću, predsjednica RH Kolindi Grabar-Kitarović, sadašnjem i budućem vukovarsko-srijemskom županu Boži Galiću...

Suradnja s Hrvatima u Domovini

U svim razgovorima s najvišim državnim dužnosnicima te istaknutim osobama iz političkog, kulturnog i društvenog života članovi izaslanstva Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu Vestfaliju iskoristili su priliku kako bi produbili odnose te unaprijedili suradnju između Hrvata u Domovini i Hrvata izvan RH.