Međunarodni tajnik dr. Miro Kovač sudjelovao je 21. i 22. kolovoza u Ottawi na sjednici Izvršnog odbora Međunarodne demokratske unije (IDU - International Democrat Union), globalne asocijacije koja okuplja više od 80 narodnjačkih i demokršćanskih stranaka iz cijelog svijeta. 

http://www.hdz.hr/vijest/eu/sa-sastanka-idu-u-madridu-potpora-hdz-u-za-e...

Na sjednici, kojoj je domaćin bila vladajuća Konzervativna stranka Kanade (Conservative Party of Canada), razgovaralo se o aktualnim krizama u svijetu - u Ukrajini, Iraku, Izraelu i Pojasu Gaze - ali i o rastućim društvenim problemima u Venezueli. Sudionici su se također upoznali s načinom na koji je kanadska vlada uspjela prebroditi gospodarske izazove, proizašle iz nedavne svjetske financijske krize.

U Mississaugi i Norvalu 

Boravak u Ottawi je međunarodni tajnik Kovač spojio s posjetom vrlo snažnoj hrvatskoj zajednici u Ontariju, najmnogoljudnijoj kanadskoj pokrajini. Između ostalog, u gradu Mississaugi posjetio je Crkvu hrvatskih mučenika i sudjelovao na sastanku Hrvatske demokratske zajednice Ontarija (koordinator: Josip Zaradić). 

U nedjelju, 24. kolovoza, sudjelovao je u Hrvatskom franjevačkom središtu «Kraljica mira» u Norvalu (također pokrajina Ontario) na proslavi blagdana Velike Gospe. Bila je to prigoda i za ručak sa župnikom fra Markom Puljićem i župnim vikarom fra Tomislavom Pekom.

Tijekom boravka u Kanadi dr. Miro Kovač dao je intervju novinaru Ivici Lončariću za torontski radio program Zvuci Hrvatske.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/marija-rapo-u-kanadi-ukinuti-dvostruk...