U Hamburgu je na Badnju večer, nakon teške bolesti, u 68. godini preminuo Božidar Trčak, dugogodišnji predsjednik Temeljnog ogranka Hamburg, Koordinacije HDZ-a Sjeverne Njemačke i član Središnjeg odbora naše stranke.

Rođen je 23. listopada 1948. u Završju Loborskom kod Zlatara, a s obitelji od 1970. živi u Hamburgu - gdje će i biti pokopan.

Veliki čovjek i domoljub

Pokojni Trčak je bio - kako uglas donose i portali hrvatske zajednice u Njemačkoj - veliki čovjek i domoljub koji se od prvih dana učlanio u HDZ i podržao borbu svog naroda za osamostaljenje i neovisnu hrvatsku državu. Riječima i djelima cijeli svoj život promicao je jedinstvo hrvatskog naroda u iseljeništvu te zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske.

Njegova posljednja dužnost u našoj stranci, kojoj je od početka pripadao, bila je dopredsjednik Koordinacije HDZ-a Sjeverne Njemačke.

http://fenix-magazin.de/u-hamburgu-umro-bozidar-trcak-poznati-hrvatski-iseljenik-i-dugogodisnji-predsjednik-koordinacije-hdz-a-sjeverna-njemacka/

http://croexpress.eu/vijest.php?vijest=10492

Upućujemo izraze duboke sućuti supruzi Ankici, kćeri, sinu, unučadi i ostaloj tugujućoj rodbini te svim prijateljima i stranačkim kolegicama i kolegama pokojnog Božidara.

Počivao u miru Božjem.