Dok smo bili u opoziciji, naše se apele o netransparentnom trošenju sredstava sustavno ignoriralo. Podsjetit ću vas da smo mi iz Kluba HDZ-a u ožujku 2014. postavili pitanje Vladi tko koristi službene kartice i aute. Odgovor nismo dobili godinu i dva mjeseca, nego tek nakon četiri požurnice! - istaknuo je, između ostalog, u izlaganju u ime HDZ-a Jasen Mesić nakon stanke koju je naš Klub zastupnika zatražio vezano za skandal s isplatama dnevnica Milanovićevim savjetnicima.

Donosimo ključne naglaske iz istupa zastupnika Mesića:

Postupak privesti kraju

Klub zastupnika HDZ-a zatražio je stanku o netransparentnom isplaćivanju deviznih dnevnica u vrijeme Vlade Zorana Milanovića. Znamo da državne institucije već provode određene radnje, da se daju iskazi i mišljenja te mi apeliramo na institucije da taj postupak čim prije i profesionalnije privedu kraju - kako bi javnost mogla znati kompletnu istinu. No nismo došli prozivati ovdje s govornice za kolektivnu odgovornost - iako su nas neke kolege znale nazivati „dijelom zločinačke organizacije“.

Pravodobno smo upozoravali

Problem jest to da se naše apele o trošenju proračunskih sredstava - dok smo bili u opoziciji - sustavno ignoriralo. Podsjetit ću vas da smo mi iz kluba HDZ-a u ožujku 2014. postavili pitanje Vladi tko koristi službene kartice i aute. Odgovor nismo dobili godinu i dva mjeseca, nego tek nakon četiri požurnice. Kada smo upitali Milanovića o toj temi, on je nonšalantno odgovorio: „Da, ima grešaka, propusta, nesmotrenosti, ali nema kršenja propisa“. Pametnome dosta.