Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić po običaju je smireno i argumentirano, s blagom ironijom, u pet minuta „slobodnog govora“ u ime naše stranke odgovorio na agresivne napade i ispade zapjenjene oporbe, s naglaskom na koaliciju SDP-Most.

Donosimo sažetak Bačićevih poruka:

Jači nego Most i SDP zajedno!

Zazivate izbore pozivajući nas da pogledamo ankete popularnosti? Upravo sam pogledao zadnju anketu: HDZ je daleko najjači, jači nego Most i SDP zajedno! Toliko o tome što hrvatski građani misle o vama.

Manji javni dug - veće plaće i zaposlenost!

Hrvatska ima Vladu koja kvalitetno upravlja državom, čije gospodarstvo kontinuirano raste, Vladu koja se zna nositi s problemima. Hrvatska ima Vladu koja smanjuje javni dug, a povećava plaće i broj radnih mjesta.

SDP protiv Pelješkog mosta!

Hrvatska ima Vladu koja je zadržala autoceste u vlasništvu hrvatskih građana umjesto da ih proda - što ste vi, gospodo, htjeli! Imamo Vladu koja europskim novcem gradi Pelješki most, umjesto da, poput SDP-a, izmišlja nekakve pontone i balone.

„Zaboravljivi“ Most

Imamo Vladu koja je pripremila Zakon o izvanrednoj upravi, kojeg je usvojio ovaj Sabor i prihvatio Ustavni sud, ali imamo i Most koji zaboravlja da je u toj istoj Vladi sudjelovao u izradi toga istog zakona te da je za nj i sam glasovao.

Partija te tuži - Partija ti sudi!

Bernardić, manirom svojih partijskih prethodnika, ne poštuje podjelu vlasti na zakonodavnu, izvršnu i pravosudnu. On na presici traži „zatvor odmah“! I to nam se nudi kao rješenje? On bi istodobno i tužio i hapsio i presuđivao! Za razlika od njega, naša se Vlada zna nositi s odgovornošću i zbog toga je potpredsjednica Dalić i podnijela ostavku. Dobro je da Hrvatska ima ovakvu Vladu!