(VIDEO) Predsjednik našeg saborskog Kluba zastupnika Branko Bačić sinoć se izravno javio iz Središnjice HDZ-a u HTV-ovu emisiju „Tema dana“, nakon što je završena zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Puna potpora Predsjedništva HDZ-a

Kako je istaknuo odmah na početku, Predsjedništvo HDZ-a u potpunosti je dalo potporu predsjedniku Vlade RH i HDZ-a Andreju Plenkoviću za prijedlog novog ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata te ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića za novog potpredsjednika Vlade RH.

- Prijedlog predsjednika Plenkovića u potpunosti je podržalo Predsjedništvo stranke, dajući mu tako čvrstu potporu. Kandidiranjem dvojice potpredsjednika stranke iskazano je zajedništvo i snaga HDZ-a. I jedan i drugi kandidat svojim znanjem i radom u potpunosti će opravdati povjerenje koje im je dao predsjednik Vlade.

O raspodjeli zaduženja

Na pitanje tko će se više baviti procesima u Agrokoru - Horvat ili Tolušić, Bačić je odgovorio da je u Horvatovom resoru praćenje rada izvanredne uprave, odnosno praćenje provedbe Zakona o postupku izvanredne uprave.

- No jasno je da će zaduženje u rješavanju, odnosno u dovršetku procesa izvanredne uprave, imati i potpredsjednik Vlade Tolušić.

O nagodbi u Agrokoru

Govoreći o privremenom vjerovničkom vijeću vezano za situaciju u Agrokoru, Bačić je naglasio da ono ima sva prava, obveze i ovlasti stalnog vjerovničkog vijeća.

- U tom smislu, ima pravo i ovlasti donošenja nagodbe, zajedno s Izvanrednom upravom te predlaganje skupštini vjerovnika. Dakle, kao što je i sami izvanredni povjerenik rekao, ukoliko se do zazivanja skupštine vjerovnika od strane Trgovačkog suda ne imenuje stalno vjerovničko vijeće, sukladno zakonu ovlast za predlaganje i usvajanje same nagodbe jest na privremenom vjerovničkom vijeću. Vjerujem da tu neće biti problema.

Emisiju „Tema dana“ u cijelosti možete pogledati na poveznici:

http://vijesti.hrt.hr/444759/bacic-agrokorom-ce-se-baviti-i-horvat-i-tolusic