(VIDEO) Sve pogubljeniji i usamljeniji Davor Bernardić napao je jučer na saborskoj sjednici Vladu jer je - zamislite grijeha! - već drugi put u samo godinu svog mandata povećala minimalnu plaću. Povećanje je nazvao „crkavicom“ i onako alanfordovski, što je očito domet njegovog promišljanja državne politike, „otimanjem od siromašnih“.

SDP 134 (4 godine) - HDZ 319 (1 godina)

S obzirom na podatke o minimalcu u četiri godine SDP-ove Vlade, g. Bernardiću, bilo bi Vam mudrije da se poklopite ušima! - uzvratila mu je u sabornici naša Majda Burić, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, iznijevši konkretne, neumoljive brojke:

- Od 2013. pa do 2016. godine, tijekom čitavog mandata Vaše, SDP-ove Vlade, minimalna plaća ukupno je podignuta za 135 kuna. Dok je samo u jednoj godini Vlade predsjednika Plenkovića, od prosinca 2016. do prosinca 2017. godine, narasla za 319 kuna!

Prekovremeni rad povrh minimalca

Dakle, utvrdimo gradivo, u jednoj jedinoj godini minimalac je oko dva i pol puta više narastao nego u pune četiri SDP-ove godine.

- I još nešto, g. Bernardiću. Ovim izmjenama zakona naknade za prekovremeni rad te rad nedjeljom i blagdanima više se ne računaju u minimalnu plaću. Ne sjećam se da je SDP-ova vlada to napravila za hrvatske radnike - zaključila je Burić.

Novo Marasovo (samo)poniženje

Bernardiću, efektno poklopljenome, nije u tom trenutku preostalo ništa drugo nego zašutjeti. Primjer njegovoga novog debakla, međutim, ništa nije poučio „neizbježnog“ Gordana Marasa, našega najvećeg aduta u redovima SDP-a, koji si je priuštio još jedno (samo)poniženje.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-pitanje-hejteru-marasu-jeste-li-odlaskom-u-oporbu-pali-na-glavu-i-dobili

Loše kopirajući Ivana Pernara, Maras je s uobičajenom infantilnom teatralnošću predsjedniku Kluba zastupnika Branku Bačiću na klupi ostavio kovanicu od pet kuna jer „Vlada minimalnu plaću povećava za pet kuna po danu“. Bačić ga je, naravno, po tko zna koji put opet dočekao na volej:

HDZ-SDP 10:1!

- Umjesto 5, trebali ste mi dati 10 kuna, jer je aktualna Vlada dva puta povećala minimalnu plaću u godinu dana. A za cijeli SDP-ov mandat, u kojem ste - ako ste zaboravili - bili ministar, trebao bih vam dati samo 1 kunu, koliko ste u četiri godine vlasti, dnevno povećali minimalnu plaću.

Hrvatski građani ne zaslužuju ovakve netalentirane Marasove igrokaze - zaključio je Bačić. No očito je to, nažalost, domet aktualnog SDP-a.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/zapjenjenog-marasa-deklasirao-smireni-bacic-budite-pristojni-vikom-pokusavate