Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i voditelj Hrvatsko-izraelske međuparlamentarne skupine prijateljstva (te zamjenik predsjednika HDZ-a) Milijan Brkić sudjeluje u Jeruzalemu - na poziv predsjednika Knesseta Yulija Yoela Edelsteina - na konferenciji koju je Knesset organizirao za voditelje parlamentarnih skupina prijateljstva s Izraelom.

Sudjeluju predstavnici 32 zemlje, a teme su bile brojne - od suradnje u području poljoprivrede i voda, zdravstva, razvoja multikulturnog društva te borbe protiv terorizma.

Jačanje partnerstva

Brkić je u svojem obraćanju govorio o borbi protiv terorizma te se zauzeo za daljnju izgradnju partnerstva na zajedničkim projektima kojima se jača sigurnost. Naglasio je da je Republika Hrvatska postigla visoku razinu stabilnosti i sigurnosti. Posebno je istaknuo potrebu stvaranja međunarodnog sigurnosnog okružja kroz međunarodne sigurnosne integracije i asocijacije.

- U tom je kontekstu posebno važno produbljivanje operativne i tehničke suradnje s Izraelom, kao jednom od država s najrazvijenijim protuterorističkim kapacitetima.

Kako je dodao, opasnost od terorizma jedan je od najozbiljnijih sigurnosnih izazova za cijelu međunarodnu zajednicu i moderna društva te je naš prioritetan zadatak pružanje i očuvanje sigurnosti naših građana.

AIPAC u Dubrovniku

Brkić je najavio da će se najesen u Dubrovniku održati konferencija u organizaciji Američko-izraelskog odbora za javna pitanja (AIPAC) - na kojoj bi se razgovaralo o sigurnosnim izazovima, kao i o trgovinskim prilikama u jugoistočnoj Europi.

Na konferenciji će - valja istaknuti - sudjelovati dužnosnici iz SAD-a, Izraela i jadranskih zemalja.

http://www.sabor.hr/potpredsjednik-sabora-milijan-brkic-na-konferencij?dm=2

NAŠI PRIJATELJI IZ IZRAELA UZ HRVATSKU!

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Brkić u Jeruzalemu je predsjedniku Knesseta Yuliju Yoelu Edelsteinu darovao dres hrvatske nacionalne nogometne reprezentacije - i to onaj kapetana „Vatrenih“.

- Naši prijatelji iz Izraela od srca su uz Hrvatsku i poželjeli su nam sreću uoči sutrašnje polufinalne utakmice na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Naši hrabri momci najveći su promotori Hrvatske. Samo naprijed hrvatsko srce ponosno! - napisao je Brkić na svojoj Facebook stranici.