Veličanstvena Oluja bila je akcija kojom je ostvaren san o slobodnoj i modernoj Hrvatskoj. San kojeg su snivali naši djedovi i očevi. Danas, 23 godine kasnije, s ponosom ističemo da akcija Oluja spada u najznačajnije događaje u burnoj hrvatskoj povijesti! - stoji, među ostalim, u Facebook objavi zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Prisjećam se s ponosom tog 5. kolovoza 1995. i besprijekorno izvedene vojnoredarstvene operacije OLUJA kada su od višegodišnje velikosrpske četničke okupacije oslobođeni središnji dijelovi Hrvatske. To je bio ključni trenutak u obrani nezavisnosti i temelja moderne hrvatske države. Veličanstvena Oluja bila je akcija kojom je ostvaren san o slobodnoj i modernoj Hrvatskoj. San kojeg su snivali naši djedovi i očevi.

Danas, 23 godine kasnije, s ponosom ističemo da akcija Oluja spada u najznačajnije događaje u burnoj hrvatskoj povijesti. Tada smo uz Božju pomoć pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ratnog ministra obrane Gojka Šuška, hrabrih i požrtvovnih hrvatskih branitelja odlučnom vojnom pobjedom okrunili dugogodišnju borbu za hrvatsku neovisnost, slobodu i demokraciju.

S posebnim pijetetom, ponosom i zahvalnošću sjećamo se i danas poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, svih poginulih sudionika VRO Oluja, kao i sudionika svih akcija koje su joj prethodile. Suosjećajući s njihovim obiteljima, ističemo kako je njihova žrtva duboko utkana u temelje hrvatske države. Čin kada je na kninskoj tvrđavi, dr. Franjo Tuđman, okružen pobjedničkom vojskom, zaplakao, poljubio hrvatski stijeg i pustio ga da vijori, slika je koja se trajno urezala u kolektivno sjećanje hrvatskog naroda.

Svim braniteljima osloboditeljskog Domovinskog rata, Hrvaticama i Hrvatima u Domovini, Bosni i Hercegovini i iseljeništvu, građanima Republike Hrvatske od srca čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja!