Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković u izjavi za medije istaknuo je da ne može naći poveznicu između događaja iz 1990-ih i „odgovornosti“ Vlade Andreja Plenkovića vezano uz Agrokor te je naglasio da su Nikola Grmoja i Davor Bernardić radi vlasti spremni žrtvovati hrvatsko gospodarstvo i desetke tisuća radnih mjesta.

Spinovi & društvena psihoza

- Grmojina presica samo je još jedan politički spin i pokušaj da se kroz selektivnu „interpretaciju“ dokumenata od prije 24 godine stvori društvena psihoza u kojoj će se pokušati optužiti aktualno vodstvo za ono što se događalo u Agrokoru.

Ako se radi o dokumentu iz 1993. i ako je to rekao Grmoja, onda su to sigurno strašne optužbe i jako terete ovu vladu - ironično je prokomentirao Jandroković.

Mostov i SDP-ov način rada

Jandroković je naglasio i kako bi Agrokor propao da nije donesen Zakon o izvanrednoj upravi.

- Propali bi OPG-ovi, kooperanti i dobavljači te bi bez posla ostalo više desetaka tisuća ljudi. No to nije važno Grmoji i predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću. Njima je isključivo važna borba za vlast. Oni bi da se domognu vlasti bili spremni žrtvovati i hrvatsko gospodarstvo i desetke tisuća radnih mjesta. To je očito njihov način rada.