Što se Vlade tiče tekst pristupnog ugovorastavili bismo na web stranice Vlade još u subotu, dodala je premijerka iizvijestila kako se završava prijevod ugovora na hrvatski jezik i jezikezemalja EU-a te kako vjeruje da će to biti objavljeno vrlo brzo. Vladi je uinteresu, rekla je Kosor, da svi građani sami mogu pregledati ugovor, vidjetisvaki detalj i o njemu promisliti, pogotovo zato što brzo dolazi potpisivanje,a onda i referendum za koji želimo da bude uspješan.

Na pitanje zna li se okvirni datumpotpisivanja rekla je da on još nije dogovoren niti određen. "Kad god budebit će odlično zato što je najvažniji posao napravljen jer imamo pristupniugovor", rekla je predsjednica Kosor. Upitana je li istina da će se premaugovoru, kako piše Večernji list, braniteljima smanjiti povlaštene mirovine,premijerka je rekla da je pisanje Večernjeg lista laž. "To je laž, tajlist obmanjuje javnost svojom današnjom naslovnicom, to nije istina",rekla je premijerka.

Dodala je kako niti u jednom trenutku mirovinehrvatskih ratnih vojnih invalida nisu bile predmetom bilo kakvih pregovora, jerje činjenica da svaka država ima pravo na poseban način zaštititi određeneskupine svoga društva. Branitelji koji nisu hrvatski ratni vojni invalidi,rekla je Kosor, nemaju nikakve posebne uvjete nego udjele u Fondu hrvatskihbranitelja i to također ostaje. Premijerka je zaključila kako "nikakvihzahtjeva vezanih uz status ili zakon o pravima hrvatskih branitelja nije biloiz Europske komisije i EU".