Predsjednik Hrvatskoga sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković danas je, nakon sjednice saborskog Predsjedništva, najavio da će jesenje zasjedanje Hrvatskog sabora započeti u petak 15. rujna, u skladu s ustavnim rokom.

- Počinjemo s aktualnim prijepodnevnom i tog dana ćemo odraditi još dvije točke. Nakon vikenda, u ponedjeljak će zasjedati odbori, a u utorak nastavljamo s plenarnom sjednicom. Trećeg tjedna zasjedat ćemo u redovitom ritmu od srijede do petka.

Izvješće o radu Vlade

Dodao je i da će predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u drugom tjednu nakon 15. rujna biti na Općoj skupštini UN-a u New Yorku te će stoga Izvješće o radu Vlade RH za 2016. na dnevnom redu biti najvjerojatnije 27. rujna.

Predsjedništvo Hrvatskoga sabora, objavio je Jandroković, još je utvrdilo i kriterije za službena putovanja u inozemstvo.

- Do sada je sve to bilo dosta voluntaristički, od sada ćemo imati jasne kriterije tko, kada i gdje može putovati. Razgovarali smo i o tome da više neće biti papira na plenarnim sjednicama, nego će se materijali dostavljati internetom. Raspravljali smo i o promjenama Poslovnika i o Etičkom kodeksu.