Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković gostovao je sinoć u Dnevniku Nove TV. Naglasio je, između ostalog, da saborska većina sasvim sigurno neće pasti zbog SDP-ova zahtjeva za opoziv Vlade.

Donosimo ključne poruke iz intervjua koji je vodila novinarka Ivana Brkić Tomljenović:

O ISHITRENOJ ODLUCI SDP-a & ODGOVORU DOBAVLJAČA

Nisam zabrinut, kako pitate, na ovome sasvim sigurno neće pasti većina. Radi se o ishitrenoj odluci u prvom redu SDP-a. Čini mi se da Most ima stanovitu ogradu prema toj inicijativi. Ovo je potpuno nepotrebno, mislim da su se poveli za Todorićevim blogovima i pojedinim novinskim člancima, da nisu dovoljno promislili o onom što rade.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/video-todoric-ponavlja-ono-sto-oporba-govori-oporba-ponavlja-ono-sto-todoric-pise

Najbolji odgovor na SDP-ovu inicijativu dali su veliki dobavljači, OPG-ovi, mali dobavljači, koji su naglasili da su zadovoljni radom Vlade. S našim partnerima razgovaramo gotovo svaki dan i siguran sam da će 78 glasova u Hrvatskom saboru, a možda i koji više, poduprijeti Vladu Andreja Plenkovića.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-oporba-je-opet-demonstrirala-svoju-jalovost-i-neodgovornost-kao-kad-je

O UGOVORU S VJEROVNICIMA & PRIZEMNOSTI SDP-a

Trebamo se vratiti u vrijeme kada je taj ugovor donijet (tzv. roll up kredit - op. ur.). Tada je prijetio veliki fijasko cijelog Agrokora. Govorilo se o slomu Agrokora koji bi sa sobom povukao gubitak desetina tisuća radnih mjesta i propast brojnih dobrih firmi koje su njegovi dobavljači. U velikoj mjeri bi se uništilo hrvatsko selo, poljoprivredni proizvođači. „Lexom Agrokor“ to je uspješno spriječeno, danas imamo kontrolu nad situacijom.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/neki-oporbeni-celnici-toliko-rade-selfije-da-nisu-u-stanju-procitati-javna

I još nešto važno: to nije ugovor samo s Knightheadom, kako se pokušava predstaviti javnosti, radi se o još tridesetak drugih kompanija, banaka... Primjerice, Zagrebačka banka je u gotovo istom iznosu, oko 18 posto, kreditirala Agrokor kao i Knighthead - koji u kreditu sudjeluje 20 posto. Još jedna banka sudjeluje s 18-19 posto. Znači, stvar se mistificira. Bojim se da na ovako banalan i prizeman način, kako je svemu pristupio dio oporbe koji bi želio da ova Vlada padne, o toj temi ne možemo razgovarati jer se radi o vrlo složenim pravnim i gospodarskim pitanjima.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-tisucu-puta-ponavlja-lazi-u-nadi-da-ce-postati-istina-osim-zelja-i-destrukcije

O POVJERENSTVU & SDP-ovu SKAKANJU SEBI U USTA

Inicijativa je došla od SDP-a, oni su sami osmislili i prijedlog o osnivanju Povjerenstva, tražili su da ono ispita rad i nastanak Agrokora od samog početka. Zato se i krenulo s onim svjedocima koji mogu govoriti o tome kako je nastao koncern Agrokor. Kasnije će na red doći i ostala pitanja. SDP očito nastavlja s politikantstvo, bune se zato što Povjerenstvo radi upravo ono što su sami predložili!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-nastavlja-s-kupusom-todoric-neka-napokon-izade-iz-misje-rupe

Mogu samo ponoviti da Povjerenstvo snagom zakona automatski prestaje s radom kada se otvori sudski postupak o predmetu kojim se bavi. I ne zanima me nikakav PR ni bilo kakva politička borba za glasove. Zakon je na prvom mjestu. Mi smo pravna država i moramo se držati zakona.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/most-i-sdp-bi-htjeli-da-hrvatski-sabor-krsi-zakon-neobicno-i-opasno

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/maras-u-sukobu-ste-sa-zdravim-razumom-cast-nam-je-da-nas-napadate-jer-stitimo-zakon

O (NE)ODGOJU OPORBENIH ZASTUPNIKA

U ovih šest tjedana odradili smo 99 točaka, od čega više od 50 zakonskih prijedloga. Dakle, dinamika rada je bila vrlo dobra. Radilo se i do kasnih noćnih sati. Napravili smo ono što smo htjeli, od 150 točaka preostalo nam je nešto manje od 60.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/zapjenjenog-marasa-deklasirao-smireni-bacic-budite-pristojni-vikom-pokusavate

Oporbene rasprave su, nažalost, prečesto izvan okvira civiliziranosti. Ne razgovara se dovoljno o sadržaju, nego se sve svodi na osobne uvrede, jeftine provokacije, skretanja pozornosti... To ide na savjest svakog od zastupnika. Pokušavam kao predsjednik Sabora stvari koliko-toliko držati pod kontrolom jer osjećam da ni građani nisu zadovoljni takvom razinom komuniciranja. Međutim, pitanje je i nečijeg kućnog odgoja da se drži reda i da se razgovara na način kao što je normalno u tijelima kao što je Hrvatski sabor.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/nasi-zastupnici-jos-jednom-raskrinkali-marasa-lobirao-je-da-todoriceva-desna-ruka

Cijeli intervju glavnog tajnika HDZ-a možete pogledati na donjem linku:

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/gordan-jandrokovic-sto-posto-siguran-nisam-zabrinut-saborska-vecina-sigurno-nece-pasti---494084.html