Troje naših zastupnika iz Vukovarsko-srijemske županije - Stevo Culej (Jarmina), Marijana Balić (Vukovar) i Mladen Karlić (Vinkovci) - na zajedničkoj je konferenciji za medije u Hrvatskom saboru upoznalo širu hrvatsku javnost s problemom opskrbe pitkom vodom Općine Komletinci te pozdravilo hitnu akciju koja je pokrenuta radi njegovog rješavanja.

Culej je upozorio na opravdano nezadovoljstvo i uznemirenost mještana Komletinaca i okolnih naselja nakon što je analiza koju je provelo Ministarstvo zdravstva utvrdila ono u što su HDZ-ovi predstavnici na terenu otprije sumnjali - da voda koju piju sadrži nedozvoljene količine arsena i ostalih metala:

Zašto su preusmjerili radove?

- Do ovog problema ne bi niti došlo da Vlada Zorana Milanovića, unatoč već izrađenoj projektnoj dokumentaciji i dobivenim dozvolama, nije obustavila investicije u Regionalni vodovod Istok, na čijoj se trasi nalaze spomenuta mjesta. Trebalo bi upitati bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu i direktora Hrvatskih voda Ivicu Plišića zašto su preusmjerili radove na krak Sjever, na čijem se putu nalaze mjesta koja su i prije imala bolju kvalitetu vode za piće od Komletinaca.

Naši su sabornici izrazili zadovoljstvo činjenicom da su odmah nakon zaprimanja dopisa Ministarstva zdravstva, 27. veljače ove godine, mjerodavna tijela promptno reagirala i poduzela sve moguće mjere: mještani su upozoreni da ne konzumiraju vodu iz slavina za piće, osnovna škola opskrbljena je flaširanom izvorskom vodom te su pokrenuti konkretni radovi na spajanju cjevovoda Komletinci-Otok na Regionalni vodovod - čiji se završetak, sufinanciran sredstvima iz Europske unije, očekuje u idućih dvadesetak dana.

Komletinci na braniku Hrvatske

Zastupnici su uputili poziv nadležnim ministarstvima da dođu u Komletince zajedno s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i direktorom Hrvatskih voda kako bi opravdano uznemirene mještane potanko upoznali s planovima rješavanja njihovoga egzistencijalnog problema.

- Jer, bez vode nema života. A mjesto Komletinci poznato je iz vremena Domovinskog rata, s obzirom da su njegovi stanovnici na svom kućnom pragu zaustavili velikosrpsku agresiju na Hrvatsku - zaključio je Culej.