(VIDEO) Izlažući u ime Kluba zastupnica i zastupnika HDZ-a u saborskoj stanci, naša Sanja Putica komentirala je slučaj pet hrvatskih dnevnih listova - Novi list, Jutarnji list, Večernji list, Slobodna Dalmacija i Glas Istre - koji su priopćili da su u zadnja dva mjeseca izloženi "sustavnom i sve intenzivnijem pritisku SDP-a usmjerenom prema novinarima koji prate rad SDP-a, a potom prema urednicima ne bi li se utjecalo na uređivačku politiku najvećih i najutjecajnijih medijskih kuća".

https://direktno.hr/direkt/pet-dnevnih-listova-upozorilo-kako-je-izlozeno-sustavnom-i-sve-intenzivnijem-pritisku-sdp-a-112497/

Donosimo sažetak izlaganja naše zastupnice iz Dubrovnika:

SDP-ovo licemjerje

U ovoj smo sabornici svakodnevno slušali da se SDP žali na manjak demokratičnosti i slobode govora i satire te na „skrivanje informacija“. No sasvim suprotno od onog za što se vi iz SDP-a licemjerno prikazujete, sada svjedočimo vašim postupcima koje ne možemo nazvati nikako drukčije nego političkim pritiskom i pokušajem gušenja slobode medija. Pritisak Socijaldemokratske partije, u kojoj nije ostalo gotovo ništa od onog „demokratske“, bio je toliko velik da su morali reagirati urednici čak pet dnevnih listova! Još da stvar bude bolja, vaš predsjednik se potom tim urednicima javio putem odvjetničkog ureda - čak se nije udostojao niti osobno im odgovoriti!

Razmislite o neovisnom povjereniku!

Još je jedna stvar iznimno zanimljiva. Kada god istraživački novinari napišu nešto o stanju u SDP-u - i to o stvarnom stanju - vi to nastojite negirati i paušalnim optužbama o „zlonamjernim člancima protiv Bernardića“ prikazati drukčijim nego što jest. Ma u SDP-u je toliko problema, frakcijskih i financijskih, da biste trebali razmisliti o neovisnom povjereniku koji bi kod vas uveo red!