Most i Slaven Dobrović moraju ispričati cjelokupnoj hrvatskoj javnosti. Most i njihov predsjednik ne prezaju od jeftinih objeda na račun dužnosnika HDZ-a. Drago nam je da cjelokupna Hrvatska javnost vidi da je ministar financija dr. sc. Zdravko Marić bio u pravu. Jasno je da Most i SDP pokušavaju na lažima stvarati platforme kako bi opstali u javnom prostoru i kod građana pokušali stvoriti dojam da se brinu o istini! - istaknuli su, između ostalog, predsjednik našeg saborskog Kluba zastupnika Branko Bačić i saborski zastupnik Josip Borić na današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) objavila je audiozapis s dijela sjednice Nadzornog odbora koja je održana 20. prosinca prošle godine te su u potpunosti razotkrivene laži koje je izrekao Mostov Slaven Dobrović o ministru financija dr. sc. Zdravku Mariću.

Donosimo ključne poruke:

BAČIĆ: Hoće li Dobrović snositi političku odgovornost zbog izrečenih laži?!

Zajedno s kolegom Borićem rekao sam u saborskoj raspravi da će se - ukoliko se dokaže da je ministar Marić kriv - tražiti njegova politička odgovornost. Hoće li je sada snositi Slaven Dobrović, stoga što je njegova izjava u kojoj optužuje ministra Marića obilježila u velikom dijelu raspravu oko osnivanja istražnog povjerenstva za Agrokor. Ne samo to, cjelokupna priča oko istražnog povjerenstva bila je usmjerena na diskreditiranje ministra, ali i Vlade RH. Most i njihov predsjednik ne prezaju od jeftinih objeda i grubih laži na račun dužnosnika HDZ-a - kako bi prikupili jeftine političke bodove. Drago nam je da cjelokupna Hrvatska javnost vidi da je ministar Marić bio u pravu. Most i Slaven Dobrović moraju se ispričati cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

Razotkrivene Mostove laži

U Mostovu igru se dao upustiti i predsjednik SDP-a. Pokušaj osnivanja povjerenstva bio je utemeljen na lažima da je Marić „utjecao na odobrenje kredita“. Sada smo utvrdili da to nije točno! Dakle, nema uvjeta za osnivanje istražnog povjerenstva. Utvrdilo se da se ministar Marić izuzeo iz rasprave, pa idu korak dalje pa im je još uvijek Marić kriv. Ako ovo nije dokaz da na sjednici Nadzornog odbora on nije utjecao ni na koga, onda ne znam što bi trebao biti dokaz. Nakon ovoga, svima mora biti jasno tko laže, a tko govori istinu.

DORH treba u miru provesti istragu

Očekujemo da se prihvati prijedlog Kluba zastupnika HDZ-a da se odgodi glasovanje o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva - kako bi DORH u miru proveo istragu. Nakon toga, ukoliko se utvrdi da postoji temelj za optužnicu odnosno kazneni postupak, neka se on prepusti pravosuđu. Ukoliko ne, HDZ je spreman da se tada osnuje povjerenstvo u Saboru.

SDP-ovo jeftino ucjenjivanje

Ne mogu vjerovati da se izbor ustavnih sudaca veže uz imenovanje jednog povjerenstva. Namjera SDP-a da izbor ustavnih sudaca uvjetuje osnivanjem povjerenstva za Agrokor je - pokušaj jeftine ucjene.

BORIĆ: Most i SDP pokušavaju na lažima stvarati platforme - kako bi opstali u javnom prostoru!

U saborskoj raspravi o osnivanju istražnog povjerenstva o Agrokoru jučer smo nekoliko puta upozorili predlagatelje da sve svoje teze o osnivanju povjerenstva baziraju na promašenim premisama. Sve su probleme Agrokora i Most i SDP pokušali vezati za točku 8. tog prijedloga - je li kredit HBOR-a Agrokoru odobren u skladu s procedurama. Jasno je da Most i SDP pokušavaju na lažima stvarati platforme kako bi opstali u javnom prostoru i kod građana pokušali stvoriti dojam da se brinu o istini. HDZ govori argumentima. Objavljeni snimak je jasan argument na sve optužbe iznesene u proteklih nekoliko mjeseci.