Sukladno jučerašnjem dogovoru Kluba zastupnika HDZ-a i Kluba zastupnika SDP-a, danas su u Hrvatskom saboru dvotrećinskom većinom izabrani suci Ustavnog suda. Uoči glasovanja o ustavnim sucima, osnovano je saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor (sa 113 glasova ZA).

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/postignut-dogovor-nakon-punih-sedam-mjeseci-sutra-cemo-napokon-izabrati-ustavne

Šeparović, Arlović i Selanec

O ustavnim sucima zastupnici su glasovali svaki pojedinačno o svakom pojedinom sucu - na prozivku tajnika plenarne sjednice. Valja ponoviti da ustavne suce Hrvatski sabor bira dvotrećinskom većinom.

Hrvatski sabor izabrao je trojicu sudaca Ustavnog suda - Miroslava Šeparovića (118 glasova), Matu Arlovića (116) i Gorana Selanca (118). Tako je nakon punih sedam mjeseci - otkad je Odbor za Ustav objavio javni poziv za izbor ustavnih sudaca - omogućeno da Ustavni sud radi u punom sazivu.

Predsjednik Hrvatskog sabora (i glavni tajnik HDZ-a) Gordan Jandroković novoizabranim sucima poželio je puno uspjeha u radu, kao i da odgovorno i časno obavljaju tu dužnost.

Jelkovac - tajnica povjerenstva

Sukladno, također, međustranačkom dogovoru, Hrvatski je sabor osnovao istražno povjerenstvo za Agrokor od 9 članova. Predsjednik ovog povjerenstva je Orsat Miljenić iz SDP-a, a  tajnica naša zastupnica Marija Jelkovac. U povjerenstvu su još iz naše stranke potpredsjednik Hrvatskog sabora (i zamjenik predsjednika HDZ-a) Milijan Brkić te zastupnici Ante Babić i Josip Borić.

Povjerenstvo do 30. listopada treba odraditi tehničke poslove, a onda započeti sa sadržajnim dijelom rada.