Nakon što je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić svojom smirenošću i nerazmetljivom ironijom u četvrtak „obrisao pod“ sa zajapurenim Gordanom Marasom, SDP-ov „mitraljezac s ćorcima“ u sabornici je u petak popodne doživio još jedno (samo)poniženje.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/zapjenjenog-marasa-deklasirao-smireni-bacic-budite-pristojni-vikom-pokusavate

(Samo)poniženje

Marasov zakonski prijedlog da se ukine obvezno članstvo poduzetnika u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), naime, cijeli je Hrvatski sabor - i vladajući i oporba - s indignacijom odbacio ocijenivši ga najobičnijom politikantskom provokacijom. Zašto Maras taj svoj prijedlog nije realizirao dok je pune četiri godine bio ministar - u mandatu Milanovićeve Vlade?

U ime Kluba zastupnika HDZ-a Anton Kliman je upozorio i na bizarnost da Marasovu „zamisao“ ne podržavaju ni njegovi SDP-ovci. Valjda se i njima svojom agresivnom, priprostom, populističkom logoreičnošću popeo navrh glave!

Maras sam na svijetu!

- Zakon je politikantski i jedina svrha mu je da liječi Marasove komplekse jer nije mogao progurati zakon dok je bio sam na vlasti. Osvrnite se oko sebe, u Saboru nema nijednog zastupnika SDP-a osim samog Marasa. Ovaj zakon nema potporu ni stranke koja ga nominalno predlaže, to je veoma čudna situacija. Cijela lijeva strana sabornice je prazna - pokazivao je rukom Kliman, naš zastupnik iz Istre.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/kliman-stazicu-pozivanjem-na-kojekakve-referendume-otkrivate-svoje-lose-namjere

Čudnim da prijedlog Kluba SDP-a predstavlja samo Maras te da ga ne „prati“ nijedan partijski kolega ocijenio je i akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora koji je u tom trenutku vodio plenarnu sjednicu.

Propao mu kandidat!

Naš zastupnik iz Međimurja Darko Horvat posvjedočio je pak da je Maras, dok je bio ministar, za predsjednika HGK-a rukama i nogama  "gurao" Damira Kuštraka koji je tada - pazi vraga! - bio potpredsjednik Agrokora!

- Sve ove vaše objede o Agrokoru padaju u vodu činjenicom da ste već slavili i otvarali šampanjac proglasivši Kuštraka novim predsjednikom HGK-a, ne čekajući volju skupštinara koji su na kraju izabrali Luku Burilovića.

Pokisao napustio Sabor

Na to je Maras napustio sabornicu.

Nakon činjenice na koju je podsjetio Horvat postaje još jasnije zašto SDP u biti promovira Todorićeve interese i s njim koordinirano medijski istupa.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-se-doveo-u-situaciju-da-brani-todorica-u-milanovicevu-mandatu-izdano-je

SDP-ovci se hvataju za glavu!

Čini se da je SDP već zažalio što je pristao da Maras - koji je ovako izložen uslijed tijesne povezanosti s Agrokorom - bude član saborskoga istražnog povjerenstva. Počelo im se to vraćati poput bumeranga.

Marasu neće biti nimalo lako - kako je već konstatirao zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić - jer će pred povjerenstvom morati objasniti kako to da je upravo pod SDP-ovom vladom, njegovom vladom, Todoriću odobreno najviše kredita.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/istrazno-povjerenstvo-marasu-i-miljenicu-nece-biti-lako-pod-sdp-om-je-najvise