Vladajuća većina nastavlja normalno raditi bez obzira ima li 78, 77 ili 76 zastupnika. No HDZ je spreman na sve scenarije, što uključuje i izbore - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a i Vlade RH Andrejom Plenkovićem i predsjednikom Kluba zastupnika HDZ-a Brankom Bačićem:

78, 77 ili 76 - manje važno!

- Stanje je stabilno i nastavljamo s radom. Već smo skoro dvije godine na vlasti. Prvo vrijeme bili smo u koaliciji s Mostom i imali više od 80 zastupnika vladajuće većine, ali to je bilo najnestabilnije razdoblje. Nakon toga imali smo 78 ruku, a opet radili normalno. Pa 77 nakon odlaska kolege Zekanovića, a šest mjeseci je prošlo bez nekih potresa. Manje je važno hoće li nas biti 78, 77 ili 76, mi imamo svoje zadane ciljeve i politiku koju ćemo i dalje provoditi.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/nije-bitno-imamo-li-glas-vise-ili-manje-bitni-su-smjer-hdz-i-postignuca-nase-vlade

Spremni na sve scenarije

Oporba se već pet puta izblamirala sa svojim prijedlozima o opozivu članova Vlade. Čak da nam i ode jedan zastupnik, i dalje imamo vladajuću većinu, pa ne treba nagađati o izborima - dodao je glavni tajnik HDZ-a:

- Ali, jasna je poruka predsjednika Plenkovića i da smo spremni na sve scenarije. Kao najjača hrvatska stranka, ne bojimo se ničega. Uvijek smo u stanju pripravnosti. Naš je rejting jači od zbroja SDP-ova i Mostova, pod novim vodstvom ostvarili smo briljantne pobjede na parlamentarnim i lokalnim izborima, financijski smo konsolidirani, reorganizirali smo Središnjicu, ojačali suradnju sa županijskim organizacijama i koordinaciju na terenu...

„Transformacija“ u jedan dan

Dakle, dovoljan nam je jedan dan da se „transformiramo“ iz regularnog u izborno stanje - zaključio je Jandroković.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/o-prijetnjama-neodgovornog-milinovic...