Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić komentirao je tvrdnje Orsata Milenića, SDP-ova predsjednika povjerenstva za Agrokor, i Mostova „mitraljesca s ćorcima“ Nikole Grmoje da će Hrvatski sabor morati donijeti odluku o prekidu rada istražnog povjerenstva:

- Ako Županijski sud u Zagrebu potvrdi rješenje o istrazi, saborsko istražno povjerenstvo automatski, ex lege, prestaje s radom. Ne treba nikakva dodatna odluka Sabora, kako to tvrdi Miljenić, nego će samo povjerenstvo na sjednici silom zakona zaključiti da su nastupile okolnosti da se prestaje s radom.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/most-i-sdp-bi-htjeli-da-hrvatski-sabor-krsi-zakon-neobicno-i-opasno

Revolucionarno pravo

Komentirao još jedan Miljenićev „biser“ iz domene tzv. revolucionarnog prava, možda još i opasniji od zahtjeva da Sabor krši zakon koji je sam donio:

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/maras-u-sukobu-ste-sa-zdravim-razumom-cast-nam-je-da-nas-napadate-jer-stitimo-zakon

- Mnoge pravne stručnjake je zabrinula njegova izjava da istodobno može biti i svjedok i predsjednik povjerenstva. Ne može biti u isto vrijeme i sudac i istražitelj i svjedok.

Partija te tuži - partija ti sudi! A i sama sebe i istražuje i brani!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-ova-vlada-bila-je-todoricev-bankomat-mi-smo-se-prvi-usudili-reci-dosta

BORIĆ: Prvi svjedoci - Milanović, Maras & Miljenić!

Sve dok silom zakona ono ne prestane raditi, povjerenstvo bi trebalo normalno funkcionirati - kazao je HDZ-ov član povjerenstva (i potpredsjednik našeg Kluba zastupnika) Josip Borić:

- Doći ćemo na ovotjedni sastanak, dogovorili smo da ćemo izraditi poslovnik, pojedini članovi povjerenstva imaju primjedbe na prijedlog koji smo dobili. Miljenić je najavio da ćemo do 3. studenog imati još jedan sastanak, ali nas nitko ni o čemu ne obavještava. Miljenić ne radi svoj posao baš kako treba. Povjerenstvo zasad postoji i tako će biti do početka istrage. Zakon je jasan.

SDP-ovci pred povjerenstvom

Borić ima svoj prijedlog popisa kandidata za saslušanje pred povjerenstvom:

- Poredao bih ih Zoran Milanović, Gordan Maras, Orsat Miljenić. Pa neka javnost vidi kako to izgleda kada član povjerenstva mora prijeći na drugu stranu kako bi odgovarao na pitanja.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/nasi-zastupnici-jos-jednom-raskrinkali-marasa-lobirao-je-da-todoriceva-desna-ruka