- Želio bih da svi osvijestimo snagu koju HDZ ima na nacionalnoj i lokalnoj razini. U ovoj dvorani je 50 posto svih župana, načelnika i gradonačelnika u Hrvatskoj. Zamislite ovakav sastanak bilo koje druge stranke. Bila bi im dovoljna mala soba s njih najviše 30, a nas je danas ovdje 250! - istaknuo je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Goran Jandroković u uvodnom obraćanju na konferenciji ,,Lokalna i područna samouprava u Hrvatskoj - reforma, financije i razvoj'' u Solarisu.

Snažni kao devedesetih!

Snaga HDZ može se mjeriti s onom koju smo imali devedesetih godina! - nastavio je u nadahnutom motivacijskom govoru:

- Hrvatska je danas stabilna država koja ekonomski napreduje, a mi smo kralježnica sustava! Uz snagu ide i velika odgovornost - mi upravljamo Hrvatskom, vodimo je i usmjeravamo! Oni koji tvrde da ništa nije dobro pokušavaju razgraditi politički sustav, a na izborima ne mogu dobiti više od jedan, dva posto. Nemojte im vjerovati! Politička stabilnost je cilj HDZ-a. Imamo svoj program, donosimo novi Statut i nastavljamo zajednički dalje predvođeni predsjednikom Plenkovićem!

Jesu li svjesni?

Govor je zaključio na jednu od tema konferencije - mogućnostima korištenja EU sredstava:

- Radi se o milijardama eura. Neki, međutim, govore da moramo izaći iz EU. Jesu li svjesni gubitka tih milijardi eura, gubitka radnih mjesta?! Znaju li oni da to znači NE izgraditi Pelješki most, ostati bez stotina milijuna eura za nezaposlene i bez stotina milijuna eura za poljoprivredu. Dosta demagogije i lažnih obećanja koji ne donose ništa dobro Hrvatskoj! Nećemo popustiti demagozima i populistima.

HDZ je od devedesetih odgovorno vodio zemlju i tako će biti i dalje! - zaključio je glavni tajnik Jandroković.