U rubrici (Ne)formalno Dnevnika Nove TV novinar Mislav Bago razgovarao je s predsjednikom Hrvatskog sabora i glavnim tajnikom HDZ-a Gordanom Jandrokovićem.

Između ostalog, Jandroković se prisjetio svog odrastanja u rodnom Bjelovaru uz oca rukometaša, reprezentativnog golmana u bivšoj državi, pa se i on u mladosti bavio tim sportom. Nadimka Gogo, držao je poziciju srednjeg vanjskog, dakle, organizatora igre.

Stroga, ali objektivna

 Suprugu liječnicu upoznao je u Malinskoj na Krku, u kojoj i dandanas ljetuje, te se s njom vjenčao 1994. godine.

- Puno razgovaramo, vrlo je stroga prema meni, što se tiče kritika. Znamo izgovoriti i teže riječi, ali mi je vrlo korisno to što mi govori. Jer ona je objektivna. Supruga igra jako važnu ulogu u mom životu - napominje predsjednik Sabora.

Bivši premijer Zoran Milanović nije Jandrokovićev (daljnji) rođak, kako su znali donositi mediji, nego njegove žene.

- Ne sjećam se puno, ali mi žena kaže da smo se Milanović i ja još 90-ih znali svađati, a drugi bi nas samo gledali sa strane. Branili smo svaki svoju stranu - opisao je Jandroković situacije na širim obiteljskim ručkovima na kojima je bio zajedno s bivšim predsjednikom SDP-a.

Angažman u politici

Osvrćući se na svoj dosadašnji angažman u politici, Jandroković je kazao da je vrlo često on bio prvi koji bi progovorio o nekim problemima, osobito unutar stranke:

- To mi se znalo i obiti o glavu. Uvijek postupam onako kako smatram da je ispravno.

Na pitanje koliko se još misli baviti politikom, odgovara:

- Prije godinu dana sam bio uvjeren da je gotovo, sada ne mislim da je kraj. Preda mnom je još jedan određeni dio godina rada.

Photo: Nova TV

Cijeli razgovor s glavnim tajnikom Jandrokovićem možete pogledati i poslušati na sljedećem linku:

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ne-formalno-gordan-jandrokovic-o-obitelji-i-odrastanju---485010.html