Istražno povjerenstvo za Agrokor, čija se nova sjednica trebala održati u srijedu, prekida s radom. Potvrdio je to predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić:

Nije potrebna posebna odluka

- O tome ne treba donositi posebnu odluku jer prema Zakonu povjerenstvo automatski prestaje s radom ako rješenje o istrazi o predmetu kojim se bavi povjerenstvo postane pravomoćno. A to se danas dogodilo u slučaju Agrokor. Članovi povjerenstva mogu se sastati u srijedu i konstatirati da su nastupile okolnosti iz članka 4. Zakona o istražnim povjerenstvima. Rad Povjerenstva po slovu zakona više nije moguć, no to ne znači da se ono ukida - jer ne znamo što će biti dalje. Ako se i kada, primjerice, istraga obustavi i ne podigne optužnica, povjerenstvo će moći nastaviti s radom.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/most-i-sdp-bi-htjeli-da-hrvatski-sabor-krsi-zakon-neobicno-i-opasno

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/maras-u-sukobu-ste-sa-zdravim-razumom-cast-nam-je-da-nas-napadate-jer-stitimo-zakon

Most želi biti iznad zakona

Zakon je iznad naših želja i politikantskih istupa. Mi ga moramo poštivati. Most je očito sklon „prilagođavati“ vladavinu prava svojim dnevnopolitičkim interesima - dodao je Bačić, upitan o prijedlogu „mitraljesca s ćorcima“ Nikole Grmoje da se „promijene teme“ o kojima će se razgovarati na povjerenstvu:

- To je nemoguće iz jednostavnog razloga jer je istraga - tajna. Stoga političari ne znaju niti smiju znati za što se točno terete osumnjičeni, pa prema tome mi u Saboru ne možemo znati o čemu bismo smjeli razgovarati a da ne obuhvatimo događaje kojima se bavi istraga.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/kako-mozemo-znati-kojim-se-pitanjem-povjerenstvo-ne-smije-baviti-ako-ne-znamo-sto