Glavni tajnik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ocijenio je SDP-ovu odluku o osnivanju „kriznog stožera“ za pravnu pomoć i podršku obiteljskim poljoprivrednicima i radnicima Agrokora infantilnim i šarlatanskim potezom, kojim u teškoj situaciji pokušavaju dobiti jeftine političke bodove:

- To je, nažalost, na tragu svih poteza koje je novi predsjednik SDP-a Davor Bernardić vukao otkad je došao na čelo SDP-a. U ovom trenutku važna je i politička i gospodarska ozbiljnost. Važno je učiniti sve što se može kako bi se očuvao sustav Agrokora i zadržala radna mjesta te pomoglo dobavljačima. Oni koji se koriste ovom situacijom kako bi pokušali zaraditi koji jeftini politički bod jako griješe i čine veliku štetu Hrvatskoj.

Pozivam ih da se uozbilje!

Upitan o saborskome istražnom povjerenstvu za Agrokor na kojem će SDP, kako tvrde u toj stranci, ustrajati, Jandroković je odgovorio da je Vlada u ovome trenutku koncentrirana da pomogne zaposlenicima i dobavljačima te da sustav Agrokora profunkcionira:

- Treba odabrati povjerenika, to je u našem fokusu. Ovo su sve sporedne stvari o kojima možemo razgovarati kada se situacija stabilizira. Plenkovićeva Vlada nema nikakvu odgovornost za ovo što se događa s Agrokorom - ona samo želi pomoći i očuvanju radnih mjesta i dobavljačima koji su u ovom trenutku najugroženiji. I predsjednik Sabora je pozvao stranke da djelujemo zajedno u interesu Hrvatske. Nažalost, dio političke oporbe ne razumije koliko je situacija ozbiljna te zanemarujući interese poduzeća i radnika pokušava, ponavljam, prikupljati jeftine političke bodove. To je krivi pristup, štetan za Hrvatsku. Pozivam ih da se uozbilje.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/kao-i-druge-europske-drzave-spremni-smo-preuzeti-odgovornost-u-cilju-zastite

Puno je važnije očuvati stabilnost

Glavni tajnik HDZ-a nije želio komentirati najavu zastupnika Mosta Mire Bulja da će podnijeti kaznenu prijavu protiv Hrvatske narodne banke, guvernera Borisa Vujčića i Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA):

- Kao član vladajuće koalicije kolega bi mogao više razmišljati o interesima građana, o onom što je u ovom trenutku uistinu važno za Hrvatsku i njeno gospodarstvo, radna mjesta i dobavljače. Mislim da je za sve nas puno važnije biti odgovoran, očuvati stabilnost nego prikupljati jeftine političke bodove.

Na izjavu političkog tajnika Mosta Nikole Grmoje da su glasovali za ministra financija Zdravka Marića, ali da će vrijeme pokazati je li on odgovoran za ovo što se događa u Agrokoru i može li i dalje imati to povjerenje, Jandroković je odgovorio da u ovom trenutku nema nikakvih dokaza da je bilo tko odgovoran,  istaknuvši da se Vlada, međutim, ponaša odgovorno.