(VIDEO) U emisiji Hrvatskog radija "S Markova trga" urednice Sanje Rabuzin Pavić o aktualnim političkim temama, a uoči nove plenarne saborske sjednice, govorio je glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Prenosimo Jandrokovićeve ključne poruke:

O SABORSKOJ PROCEDURI

Najprije moramo pričekati da prijedlog o iskazivanju nepovjerenja uopće bude podnesen, pitanje je i kako će biti formuliran. Još ne znamo traže li opoziv Vlade u cjelini ili samo predsjednika Vlade. Kada ta točka dođe na dnevni red, u skladu s poslovnikom stavit ćemo je na raspravu. Procjenjujem da će SDP-ov zahtjev moći biti raspravljen najranije idući petak, tj. 10. studenog, a najkasnije početkom prosinca.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-oporba-je-opet-demonstrirala-svoju-jalovost-i-neodgovornost-kao-kad-je

O BERNARDIĆEVIM REDOVITIM MANIPULACIJAMA

Oporbene tvrdnje da su jedino tom „inicijativom“ mogli "natjerati premijera da dođe u Sabor" najobičniji je pokušaj manipulacije s istinom i činjenicama - čemu su i inače vrlo skloni kolege iz SDP-a, a osobito njihov predsjednik. Pa Plenković je premijer koji je u prvih godinu dana najviše dolazio u Sabor!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/iz-oporbe-su-nas-pet-mjeseci-optuzivali-da-stitimo-todorica-sada-su-postali

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/neki-oporbeni-celnici-toliko-rade-selfije-da-nisu-u-stanju-procitati-javna

O SDP-ovu PUCNJU U PRAZNO

U potpunosti sam uvjeren da će vladajuća većina sa 78 glasova dati povjerenje predsjedniku Vlade i Vladi u cjelini, bez obzira što će SDP tražiti. Naravno, SDP ima demokratsko pravo podnijeti takav zahtjev, ali mislim da je prvi i jedini razlog zašto izvode igrokaze taj kako bi prikrili međusobne konflikte i podjele unutar SDP-a. Traže točku kojom bi pokušali homogenizirati vlastite redove. Saborska rasprava će pokazati da je to još jedan SDP-ov pucanj u prazno.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/jos-jedan-sdp-ov-pucanj-u-prazno-najbolji-odgovor-dali-su-mu-dobavljaci-agrokora

O OPORBI KOJA SI STALNO SKAČE U USTA

Smiješne su oporbene optužbe da je izborom prvih svjedoka od Istražnog povjerenstva za Agrokor već napravljena farsa. Morali bi se malo više koncentrirati. Pa oni su sami predložili da povjerenstvo istražuje kronološki, da započne rad s okolnostima nastanka Agrokora! To što je oporba u međuvremenu sama sebi skočila u usta i što bi htjela raditi ono što joj sada dnevnopolitički odgovara, a ne držati se vlastitog prijedloga, to je njena stvar.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-nastavlja-s-kupusom-todoric-neka-napokon-izade-iz-misje-rupe

O POLITIČKIM ŽELJOTEKAMA

Ne možemo niti mijenjati zakone samo kako bismo udovoljili nečijim instant političkim željama. Zakoni su tu - njih donosi vladajuća većina. I sada bismo trebali mijenjati zakone kako bi SDP i Most mogli ostvarivati svoje političke ciljeve! Jednostavno, to tako ne funkcionira. Povjerenstvo nipošto nije jedino tijelo koje može utvrditi činjenice o tome što se u Agrokoru zbivalo. Imat ćemo sudski proces, ako do njega dođe, a sve ovo ostalo možemo svesti pod političko nadmetanje.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-tisucu-puta-ponavlja-lazi-u-nadi-da-ce-postati-istina-osim-zelja-i-destrukcije

O DINAMIČNOM RADU SABORA

Prošla sjednica Hrvatskog sabora bila je jedna od najdinamičnijih. Uspjeli smo raspraviti čak 99 točaka, od toga su bila 54 zakonska prijedloga. Krenuli smo s više od 140 točaka u dnevnom redu, a preostalo nam je 60-ak.