Prepoznajući da se samo bliskom suradnjom državne i lokalne vlasti Bjelovarsko-bilogorskoj županiji može osigurati željeni brži razvoj i napredak, naš saborski zastupnik (i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a) mr. sc. Miro Totgergeli organizirao je u Garešnici radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima općina s područja te županije.

Snažnija suradnja državnih i lokalnih dužnosnika

Ideja je da ovakvi susreti postanu redoviti jer omogućuju i potiču snažnije povezivanje i intenzivniju suradnju državnih i lokalnih dužnosnika. Tema ovoga prvog susreta bila je suradnja s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU, a u čije je ime na sastanku sudjelovao državni tajnik Velimir Žunac.

Za uvod u temu, zastupnik Totgergeli izvijestio je okupljene gradonačelnike i načelnike da se malo prije ovog susreta sastao i s ministricom Gabrijelom Žalac, koja je potanko upoznata s problemima i potrebama ove županije.

Pet milijuna kuna - duplo više nego prije!

U nastavku se sudionicima obratio i državni tajnik Žunac, upoznavši ih s perspektivama koje općinama i gradovima nude mnogobrojni natječaji koje provodi ministarstvo. Posebno se osvrnuo na činjenicu da je za potrebe ove županije - kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice - ove godine osigurano gotovo pet milijuna kuna, što je dvostruko više nego ranijih godina.

Susret i s ostalim ministarstvima

Nakon uvodnih izlaganja, uslijedila je konstruktivna rasprava u kojoj su sudionici iznijeli probleme s kojima se susreću te - iskazujući zadovoljstvo organizacijom sastanka - preporučili zastupniku Totgergeliju da po istom obrascu organizira susret i s predstavnicima ostalih ministarstava i tijela državne uprave.