Ministarstvo zaštite okoliša i prirode preselit će se u skupocjeno zdanje, u poznati Zagrebtower! Odluka je to ministra Zmajlovića koju javno podržava i vječni optimist bez pokrića potpredsjednik Vlade Branko Grčić. 

SDP-ove mutne poslove plaćaju građani

Preseljenje u luksuznu privatnu zgradu - dok velik broj neiskorištenih prostora i građevina u državnom vlasništvu propada - više je nego očit primjer mutnih poslova SDP-ove vlade. Posebno zabrinjava činjenica da bi to preseljenje porezne obveznike stajalo 11 milijuna kuna, a vjerojatno i više kada se pribroje svi nameti koji uz to idu.

Mediji već špekuliraju da je u cijelom slučaju na djelu i veliki sukob interesa. Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller, inače ministrov dobri prijatelj, sudjelovao je u gradnji Zagrebtowera!

Najblaže rečeno - nerazumno!

Novi, tko zna koji skandal SDP-ove vlade komentirao je za RTL Danas bivši ministar zaštite okoliša i prirode te naš saborski zastupnik Branko Bačić. Podsjetimo da je upravo njegova ideja bila da se obnovi državni prostor i u njemu nastavi rad ministarstva, no ministar Zmajlović odlučio je drukčije. Prenosimo Bačićevu izjavu:

Najblaže rečeno, sasvim je nerazumno plaćati zakup u tuđem prostoru. Zgrade u državnom vlasništvu i dalje ostaju trošak, neovisno o tome što će se ministarstvo preseliti na neku novu lokaciju.