Srbijanski ministar Aleksandar Vulin opet je demonstrirao svu raskoš svoje mitomanije, iskompleksiranosti i izbjegavanja suočavanja s jednostavnom povijesnom istinom - da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku. Tako on opet lupeta da će „Srbija braniti Srbe koji žive na prostoru Hrvatske“, da se „Oluja više nikada neće ponoviti“, da će Vučića u Zagrebu „dočekati ustaše na trgovima, koji će pokušavati doći do njega, kao što ga pokušali ubiti u Srebrenici“… I tako dalje.

Odgovornost je na Vučiću

Glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković poručio je da su nove Vulinove provokacije „destruktivan signal koji može pokvariti sve dosad učinjene napore kako bi do Vučićeva posjeta uopće došlo i kako bi taj susret dao makar neki pozitivan rezultat“:

- Vulinova izjava nipošto ne pridonosi pozitivnom ozračju. Ali to je posao koji bi sami predsjednik Srbije Vučić trebao odraditi jer se radi o njegovome bliskom suradniku. Morao bi upozoriti svoje suradnike da paze što govore!

Hoće li se Vučić napokon očitovati?

I predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Hrvatskom saboru Branko Bačić, kao što se sjećate, također je napomenuo kako bi se Vučić morao očitovati o izjavama svojih ministara Vulina i Dačića.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/vucic-bi-se-trebao-odrediti-o-mitomanskim-podvalama-srbijanskih-ministara-dacica-i

Kuščević: U Hrvatskoj ne postoje ni ustaše ni partizani, nego samo hrvatski domoljubi!

Vulinovu izjavu po kojoj će Vučića u Hrvatskoj dočekati hrpa „ustaša na trgovima“ komentirao je i ministar uprave i član Središnjeg odbora HDZ-a Lovro Kuščević.

- Bože sačuvaj, u Hrvatskoj ne postoje ustaše, ne postoje partizani, postoje samo hrvatski domoljubi i hrvatski građani. Sasvim sigurno je zajamčena sigurnost svakom stranom državljaninu koji posjeti Hrvatsku. Vulin po običaju, blago rečeno, pretjeruje.