Zasjedanje Hrvatskoga sabora i danas je započelo - stankom. Više oporbenih klubova založilo se za osnivanje istražnog povjerenstva o Agrokoru, dok su zastupnici vladajuće većine poručivali da prvo DORH-u treba pustiti da odradi svoj posao.

Ima neka tajna veza

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić govorio je u ime naše stranke:

- Nevjerojatna je usklađenost stavova između g. Bernardića i g. Todorića, koji istodobno traže osnivanje povjerenstva! Nevjerojatno je i da g. Bernardić s govornice poziva Vladu i izvanrednu upravu da objave podatke o Agrokoru, ne znajući ili se praveći da ne zna da izvanredna uprava jednom mjesečno objavljuje financijske izvještaje o radu Agrokora. 

Neometana istraga ili politizacija

U HDZ-u apsolutno nemamo problema s osnivanjem povjerenstva, ali ne želimo - nastavio je Bačić - da se zakonodavna vlast kroz rad istražnog povjerenstva grubo miješa u rad pravosudnih tijela:

- Bilo bi mudro od Sabora da omogući da se neometano i bez politizacije provedu predistražne radnje te da pričekamo da glavni državni odvjetnik ocijeni postoje li razlozi za otvaranje istrage nad čelnim osobama koncerna Agrokor. Posebno što su Todorićevi blogovi povezani sa skorašnjom objavom rezultata revizije koji će pokazati je li lažirao financijska izvješća.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ne-zelimo-da-rad-bilo-kakvog-povjerenstva-utjece-na-aktivnosti-pravosudnog-sustava

Zaboravljivi SDP-ovci

Odgovarajući na spinove kojima Todorić pokušava pitanje svojih mogućih kriminalnih radnji prebaciti na polje politikantstva, Bačić je podsjetio da je Agrokor bio pred stečajem i prije nego je napisan Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku:

- Neki žele zaboraviti da je Agrokor bio blokiran s 3 milijarde kuna, da je imao dug od 40 milijardi kuna i da je njegov kolaps prijetio financijskoj stabilnosti cijele Hrvatske, da je prijetilo panično zatvaranje stotine OPG-ova, otpuštanje tisuće radnika… Upravo je Vladin angažman spriječio kaos, otpuštanje zaposlenika i omogućio redovitu opskrbu trgovina u turističkoj sezoni, koja je zahvaljujući tome i mogla postati rekordna!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/odbacujemo-todoricevu-zamjenu-teza-se-nama-obratio-ne-obrnuto

No pasaran!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a zaključio je da je neprihvatljivo da se osnivanje istražnog povjerenstva uvjetuje izborom ustavnih sudaca.