Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić danas je smirenošću, snagom argumenata i nerazmetljivom ironijom u sabornici deklasirao zapjenjenoga SDP-ova „bombardera“ Gordana Marasa - čija je uobičajena „nervoznost“ sada već prerasla u paniku budući da se primiču dani kada će se na istražnom povjerenstvu za Agrokor javnosti razotkriti bliske sveze Milanovićeve vlade s Ivicom Todorićem. Što veća uspaničenost - to zdvojnija agresivnost!

Maras - baš onako kako bi htio Todorić!

"Argumentom vike pokušavate zamijeniti viku argumenata koji Vama ne idu u prilog" - prizemljio je Bačić tada već grogiranog i (samo)poniženog Marasa, koji je baš onako kako bi volio sami Todorić pozvao posrnulog tajkuna da već 30. listopada, kao prvi svjedok, nastupi pred saborskim povjerenstvom.

A Maras si je to uzeo za za pravo premda nije ni predsjednik povjerenstva, nego obični član, i premda povjerenstvo još nije bilo održalo čak ni pripremni sastanak! I takvo „trčanje pred rudo“ samo potvrđuje koliko je panika uznapredovala.

http://www.hdz.hr/vijest/iz-sabora/istrazno-povjerenstvo-marasu-i-miljenicu-nece-biti-lako-pod-sdp-om-je-najvise

Maras, veselim se Vašem svjedočenju!

Naš Branko Bačić „podsjetio“ je Marasa da niti može niti hoće sam određivati koga će povjerenstvo prvog pozvati:

- Grubo politizirate istražno povjerenstvo. Vi, kolega Maras, proizvodite maglu kako biste pokušali zamagliti svoju ulogu u Agrokoru koju ste odigrali i kroz fondove gospodarske suradnje i kroz Nadzorni odbor HBOR-a. Vi opstruirate rad povjerenstva! Možda će stoga povjerenstvo odlučiti da baš Vi budete među prvim svjedocima!

Maras, ja sam Vas pristojno slušao!

Tada je drekom i skvikom Maras pokušao prekinuti Bačića, koji ga je, međutim, odmah „dočekao na volej“:

- Ja sam Vas pristojno slušao, molim Vas da ušutite. Predložio bih da tajništvo odredi još jednu prostoriju gdje kolega Maras može cijeli dan lamentirati i vikom zamjenjivati argumente.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/sdp-se-doveo-u-situaciju-da-brani-todorica-u-milanovicevu-mandatu-izdano-je

Najveće dubioze u SDP-ovu mandatu

Za vrijeme Milanovićeve vlade, ustvrdio je potom Bačić, nastale su najveće dubioze u Todorićevu koncernu - porućio je Bačić svim SDP-ovim zastupnicima, ne samo Marasu:

- O tome kome je stalo do povjerenstva najbolje govori podatak da još prošlog petka, uoči saborskog glasovanja, niste znali tko će vam biti član i predsjednik istražnog povjerenstva, a na vašem ste se Klubu oko toga i posvađali! HDZ pozdravlja osnutak istražnog povjerenstva, ali se njegov rad ne smije svesti na politikantstvo - što je očito krenulo i prije nego je povjerenstvo počelo raditi.

„Zajapureni Maras“

„Vidno uzrujani Maras“ - citirajmo medije - požalio se na povredu Poslovnika, a Bačića optužio da mu „prijeti“. Umjesto našeg komentara, kao najbolji odgovor poslužit će naslov s jednog portala, inače nimalo sklonog HDZ-u:

OPET DERNJAVA U SABORU: Maras se zajapurio zbog Agrokora, HDZ-ov Bačić ga ismijao!