Županijski odbor Hrvatske demokratske zajednice Brodsko-posavske županije na svojoj je sinoćnjoj sjednici izglasao nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi nasilja nad ženama i nasilja u obitelji - s interpretativnom izjavom kojom se otklanjaju njena kriva tumačenja i moguće dvojbe.

Odluka je donijeta s 28 glasova ZA, nijednim protiv, a jednim suzdržanim.

NEMA tzv. trećeg spola, ni izmjene definicije braka

Članice i članovi Županijskog odbora naglašavaju da je ratifikacija Konvencije potrebna radi učinkovitije borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Pritom, zbog pojedinih pogrešnih tumačenja sadržaja Konvencije, Županijski odbor podržava odluku Predsjedništva HDZ-a i Vlade RH da se u proces ratifikacije uključi interpretativna izjava koja dodatno ističe i potvrđuje da odredbe Konvencije ne sadrže pravnu obvezu uvođenja tzv. rodne ideologije i tzv. neutralnog spola, kao ni izmjene ustavne definicije braka.

Jasna interpretativna izjava

Predsjednik brodsko-posavskoga Županijskog odbora HDZ-a (i član nacionalnog Predsjedništva HDZ-a) Pero Ćosić u izjavi za hdz.hr ponovio je da se naša stranka snažno zalaže za borbu protiv nasilja nad ženama i protiv nasilja u obitelji:

- Imamo nultu toleranciju na sve oblika nasilja i naša je dužnost da, prvenstveno zbog višeg standarda zaštite žena od nasilja i nasilja u obitelji, ratificiramo Konvenciju. Ali, budući da je u javnom prostoru puno netočnih i zbunjujućih „interpretacija“ sadržaja Konvencije, od prvog smo dana unutarstranačke rasprave napominjali da je uz ratifikaciju potrebna jasna i čvrsta interpretativna izjava. Svaka zemlja ima pravo precizirati neke odredbe međunarodnih ugovora u njihovoj primjeni. I to su HDZ i naša Vlada i učinili!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vlada-jednoglasno-usvojila-konvenciju-njena-je-bit-borba-protiv-nasilja-nad-zenama

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-predsjednistvo-hdz-uvjerljivom-vecinom-podrzalo-ratifikaciju-konvencije

OSMA ŽUPANIJSKA ORGANIZACIJA ZAREDOM!

Nakon šibensko-kninskog, osječko-baranjskog, dubrovačko-neretvanskog, splitsko-dalmatinskog i virovitičko-podravskog te zagrebačkoga i varaždinskoga županijskog HDZ-a, Županijski odbor HDZ-a Brodsko-posavske županije osma je zaredom županijska organizacija naše stranke koja je i službeno dala punu podršku nacionalnom vodstvu HDZ-a i predsjedniku Andreju Plenkoviću za nastavak procesa ratifikacije Konvencije Vijeća Europe o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/i-hdz-zagrebacke-zupanije-dao-punu-potporu-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/i-viroviticko-podravski-hdz-dao-punu-podrsku-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/puna-podrska-splitsko-dalmatinskog-hdz-ratifikaciji-konvencije-vijeca-europe

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/puna-potpora-dubrovacko-neretvanskog-hdz-ratifikaciji-konvencije-i-najavljenim

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/iz-osijeka-snazna-podrska-nacionalnom-vodstvu-hdz-konvencija-vijeca-europe-agrokor

http://www.hdz.hr/vijest/lokalne/hdz-varazdinske-zupanije-jednoglasno-podrzao-ratifikaciju-konvencije-vijeca-europe