Gradski odbor HDZ-a Grada Rijeke na sinoćnjoj je sjednici jednoglasno odlučio da je Kristijan Staničić kandidat naše stranke za gradonačelnika na lokalnim izborima koji će se održati 21. svibnja.

Obersnel ima razloga za zabrinutost!

Predsjednik riječkog HDZ-a Lucian Vukelić istaknuo je da je Staničić, kao dugogodišnji član stranke, odličan kandidat jer se već dokazao u vođenju velikih sustava s obzirom na to da je bio višegodišnji predsjednik Uprave hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli. Staničić plijeni poletnošću i elokventnošću, ali i znanjem i iskustvom. Obersnel ima razloga za zabrinutost! - zaključio je Vukelić.

Kristijan Staničić rođen je 1973. godine. Diplomirao je na Hotelijerskom fakultetu u Opatiji, a potom završio jednogodišnji studij Diplomatske akademije u Zagrebu. Godine 2001. magistrirao je turistički menadžment u Opatiji.

Iskustvo u vođenju velikih sustava

Karijeru je započeo u Ministarstvu vanjskih poslova, u kojem je radio od 1996. do 2001. godine.  U tom je razdoblju tri godine bio tajnik u hrvatskom veleposlanstvu u Ljubljani. Poslovnu je karijeru nastavio u gospodarstvu, isprva na radnom mjestu pomoćnika direktora marketinga i prodaje Hoteli Novi.

Potom je bio član Uprave te tvrtke, predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela, predsjednik Uprave crikveničke hotelske tvrtke Jadran u stečaju, a naposljetku i predsjednik Uprave Hotela Bernardin iz Portoroža (Slovenija).

Photo: Novi list