Jednoglasnom odlukom Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, kao što znate, naš istaknuti i dugogodišnji član Darko Nekić, sadašnji državni tajnik u Ministarstvu uprave, imenovan je za povjerenika Županijskog odbora HDZ-a Ličko-senjske županije.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/video-konsenzualna-odluka-predsjednistva-i-nacionalnog-vijeca-raspusten-licko

Dugogodišnji rad na terenu

Rođen 1968. u Senju, Nekić je u tri (!) mandata (od 2006.) bio gradonačelnik tog grada i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a, a od 2012. i potpredsjednik ličko-senjskog HDZ-a. Po zvanju profesor povijesti i arheologije, prije političkog angažmana radio je kao arhivist u Sakralnoj baštini Senj i potom kao kustos u Gradskom muzeju Senj. Upravo dovršava doktorat iz povijesti na Hrvatskim studijima.

- Moja je zadaća u šest mjeseci pripremiti unutarstranačke izbore u Ličko-senjskoj županiji. Zahvaljujem predsjedniku HDZ-a, glavnom tajniku i cijelome stranačkom vodstvu na velikoj časti koja mi je ukazana! Kao bivši čelni čovjek senjskog HDZ-a i potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a, itekako sam upoznat sa stanjem na terenu i razmišljanjima naših članova - istaknuo je Darko Nekić, koji bi ovog tjedna trebao preuzeti „ključeve“ Županijskog odbora nakon što je taj ogranak raspušten, također jednoglasno, na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

U suradnji s vodstvom HDZ-a

Nekić ne želi spekulirati o mogućim kandidatima za novog predsjednika ličko-senjskog HDZ-a:

- Očekujem sugestije i inicijative naših članova radi uspješne provedbe unutarstranačkih izbora te da se na njih odazovu u što većem broju. U svakodnevnom sam kontaktu s nacionalnim vodstvom stranke te sve radim u suradnji s predsjednikom HDZ-a i glavnim tajnikom. Kako je već rekao predsjednik Plenković, očekujemo da ličko-senjski HDZ bude pobjednički!

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/ocekujem-da-licko-senjski-hdz-bude-pobjednicki