U cijelosti prenosimo dopis Zamjenice načelnika Općine Gvozd Marije Idžan od 11. srpnja ove godine Predsjedniku Republike Hrvatske dr. Ivi Josipoviću, kao i Ministru uprave Arsenu Bauku.

 Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, poštovani ministre Bauk,

           po tko zna koji puta Vam se javljam u nadi da će se nešto u ovoj Općini promijeniti na bolje glede ponašanja gospodina Branka Jovičića, koji je nakon svoje prljave kampanje ponovno izabran na mjesto načelnika ove Općine Gvozd sa razlikom od 39 glasova od drugog kandidata.

            Naime, ja sam ponovno izabrana za zamjenicu načelnika Općine Gvozd iz redova pripadnika hrvatskog narodu na posljednjim izborima.

            Već sam u mojem otvorenom pismu Vama pisala o nekorektnom ponašanju imenovanog, a sada na njegovu žalost, kada sam ponovno izabrana za zamjenicu načelnika sa uvjerljivom pobjedom od druge kandidatkinje, imenovani mi skroz opstruira rad.

            Računalo u mojem uredu na kojem sam radila u prvom mandatu, koje je inače jako staro, pokvarilo se, kao i sam printer.

            Pisanim dopisom sam se obratila načelniku dana 11.06.2013. godine sa zamolbom da mi se isto računalo i printer poprave ili kupe novi.

            Nisam dobila nikakav odgovor, pa sam se obratila ponovno požurnicom 02.07.2013. godine

na koju također imenovani nije reagirao.

            Sve što obavljam za mještane pišem na prijenosnom računalu, koje redovno nosim doma da printam na privatnom printeru i ponovno vraćam na posao.

            Mislim da je ovo uistinu krajnost od koje se ne može dalje.

            Nikakvu suradnju sa imenovanim nemam, a ipak mislim da mi ne može svojom bezobraznošću da uskrati i osnovno što mi je potrebno da obavljam svoju funkciju za koju su me legalno izabrali pripadnici Hrvatskog naroda.

            Mogu samo zamisliti da je obrnuta situacija kako bi sva javnost bila na nogama, o ugroženosti Srba, međutim kada je ovakva situacija svi se ponašamo nonšalantno, što mislim da uistinu nije u redu.

            Ja Vas molim, da se izvrši u ovoj Općini jedna inspekcija o samom radu ovog načelnika o njegovom dosadašnjem radu, jedna revizija ali uz vještačenje, pa da se vidi kako gospodin nema pravo za ovakvo drsko i bezobrazno ponašanje.

            Još jednom napominjem, da je ovakvo ponašanje ovog načelnika samo nastavak dugogodišnjeg omalovažavanja Hrvata u Općini Gvozd.

           Stoga Vas poštovani predsjedniče, i ministre zamoljavam da učinite sve što je u Vašoj moći, kako bi i Vaše upute koje imenovani dobije došle istom do njegovih ušiju, jer na ovaj način uz omalovažavanje jednog naroda, uistinu se ne može ići ka razvitku i boljitku ovoga mjesta.

Lijep pozdrav

                                                                                           Marija Idžan
                                                                       zamjenica načelnika Općine Gvozd