Gradski odbor HDZ-a Grada Zadra sinoć je na sjednici jednoglasno donio odluku da dr. med. Branko Dukić bude naš kandidat za zadarskog gradonačelnika na lokalnim izborima 21. svibnja!

Kontinuitet zadarskih uspjeha

Dr. Dukić, zahvalivši na jednoglasnoj potpori, istaknuo je da je kandidatura velika čast, ali ujedno i velika odgovornost i obveza:

- Zadru se uspjeh nije dogodio preko noći, nego zahvaljujući kontinuiranom, predanom zajedničkom radu građana i naših timova, kao i svih dosadašnjih gradonačelnika. I taj kontinuitet ćemo svakako nastaviti. Zadar je na dobrom putu, stalno se razvija, ali to ne znači da se smijemo opustiti. To će mi, kao gradonačelniku, biti samo dodatni motiv da budemo još bolji. Evo, odmah vam na prvu mogu dati jedan primjer: kao gradonačelnik ću učiniti sve da zadarska Opća bolnica u sljedeće četiri godine osigura još bolju zdravstvenu skrb i zaštitu svim našim građanima.

Kupnja aparata za zračenje

U tom kontekstu, kao jedan od prvih svojih (is)koraka najavio je da će Grad sudjelovati u kupnji aparata za zračenje kako teško oboljeli pacijenti ne bi više morali svakodnevno putovati u druge gradove:

- U Zadru sam se rodio, u njemu živim. I budućnost svoje obitelji, svoje četvero djece, vidim u našem gradu. Profesionalno sam se ostvario kao liječnik i voditelj Odjela ginekologije u Općoj bolnici Zadar, na čijem sam čelu gotovo 13 godina. Vrijeme je da se u potpunosti posvetim gradu kojeg volim. Siguran sam da ćemo zajedno ostvariti velike stvari!

Daljnji prosperitet Zadra i njegovih građana

Zadarski gradonačelnik (i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije) Božidar Kalmeta naglasio je da apsolutno podržava jednoglasnu odluku o Dukićevoj kandidaturi:

- Branko je poznat široj zadarskoj javnosti kao vrijedan, odgovoran liječnik, humanitarac i predsjednik Lige protiv raka, dragovoljac Domovinskog rata, uvijek spreman pomoći. Cijeli je život proveo u svom gradu, u našem gradu. Siguran sam da će svu svoju energiju, znanje i sposobnosti dati za daljnji prosperitet Zadra i njegovih građana. Izborom takvog gradonačelnika Zadrani ne moraju strahovati za svoju budućnost.