Predsjednica Gradskog odbora HDZ-a Grada Pule Marija Slišković ocijenila je neozbiljnom i neodgovornom izjavu predsjednika IDS-a Borisa Miletića da država nije ništa uložila u Uljanik grupu, naglasivši da je upravo Vlada RH učinila sve kako bi pomogla brodogradnji, a time i radnicima.

Naš vijećnik u pulskome Gradskom vijećnik Petar Ćurić istaknuo je pak da dio vodstva IDS-a, kako bi prikrilo vlastitu odgovornost za stanje u Uljaniku, pokušava sada prebaciti krivnju na Zagreb i HDZ. Neće u tome uspjeti!

Potpora radničkim zahtjevima

- HDZ izražava potporu radnicima Uljanika i 3. maja u borbi za opstanak brodogradnje, u borbi za radna mjesta i egzistenciju svojih obitelji, ali i u njihovom zahtjevu za preispitivanje odgovornosti Uprave i Nadzornog odbora Uljanik grupe, kao i za preispitivanje odabira strateškog partnera - kazala je na današnjoj novinskoj konferenciji Marija Slišković, dodavši da je upravo odlukom Vlade o davanju državnog jamstva u iznosu od 96 milijuna eura omogućeno funkcioniranje Uljanika u zadnjih sedam mjeseci.

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/vlada-je-vec-dala-jamstvo-od-700-milijuna-kuna-uljanik-je-privatna-kompanija-i

Od 14 menadžera - nijedan član HDZ-a

Ustvrdivši da je budućnost brodogradnje i radnika preozbiljna tema kako bi se na njoj prikupljali politički poeni, predsjednica pulskog HDZ-a napomenula je da je od IDS-a neozbiljno pokušavati prebacivati odgovornost malo na Upravu, malo na Vladu, a sada odjednom - kad im gori pod prstima - isključivo na Vladu:

- Za ovo stanje je kriva prvenstveno uprava. A kako je i sami IDS morao potvrditi, nijedan od 14 menadžera Uljanika nije član HDZ-a. Osim toga, ni Ivan Jakovčić, donedavni član Nadzornog odbora kompanije čiji je vlasnik strateški partner Uljanika kojeg je odabrala Uprava, nije član HDZ-a. A je li još uvijek član IDS-a, to će nam treba reći ta stranka.

Radnici Uljanika su prozreli IDS

Pulski vijećnik Petar Ćurić naveo je da ima saznanja da je dio vodstva IDS-a sugeriralo pojedinim članovima sindikata koji djeluju u Uljaniku, a koji su povezani s kompromitiranom Upravom, da napade radnika preusmjere s Pule i IDS-a na Zagreb i hrvatsku Vladu:

- Čak su priželjkivali da pred Banskim dvorima dođe i do većih incidenata, a sve kako bi zadržali svoje fotelje u Puli i Istri. Nasreću, radnici Uljanika su ih prozreli, dobro znaju tko je postavio ovakvu Upravu i tko je odgovoran za stanje u kojem se brodogradilište našlo - poručio je za hdz.hr Ćurić nakon današnjeg prosvjeda na Markovu trgu.

https://vijesti.hrt.hr/458524/sliskovic-neozbiljno-je-govoriti-da-drzava-nije-ulozila-u-uljanik